Coming up: Vitesse – Willem II

18
1830

Komende zaterdag neemt Willem II het op tegen de nummer acht van de Eredivisie: Vitesse. De ploeg van trainer Peter Bosz begon wisselvallig aan de competitie, maar lijkt nu bezig te zijn aan een stabiele serie.

Na de prima overwinning op Heracles Almelo kan Willem II in alle rust toewerken naar het duel op zondag. Gezien het puntenaantal, 30, hoeft Willem II zich geen zorgen meer de maken over degradatie of het spelen van play-offs om degradatie. Maar wie had dat van te voren kunnen bedenken? De prestaties van Streppel en zijn mannen zijn meer dan uitstekend en heel Nederland kijkt met een positief beeld naar de Tricolores. Willem II speelt met een positieve spelopvatting, altijd naar voren gericht. Vooral de verdediging is een sterk punt: Willem II hield tijdens vier van de vijf wedstrijden na de winterstop de ‘nul’. Het zou mooi zijn als Willem II enkele sterkhouders voor langere tijd in Tilburg kan houden. Streppel wil bijvoorbeeld keeper Lamprou en verdediger Wuytens langer aan de club binden.

Vitesse is dus terug te vinden op de 8ste plek. De ploeg heeft één punt meer dan Willem II. Ook Vitesse deed de afgelopen week goede zaken: er werd uit gewonnen van Cambuur en NAC. Het treffen tussen Vitesse en Willem II is het treffen tussen de oudste clubs van Nederland. Willem II won voor het laatst in 2001 in GelreDome, dankzij een doelpunt van Denny Landzaat. Van de 24 eerder gespeelde duels wonnen de Tricolores er slechts twee.

Vitesse is nog altijd een waar handelshuis. In de selectie van het eerste elftal vinden we spelers als Wallace (Brazilië), Mori (Israël), McEachran (Engeland), Djurdjevic (Servië), Dauda (Nigeria) en Nakamba (Zimbabwe). Spelers die normaal gesproken niet lang actief zullen zijn in de gymzaal van Arnhem.

Voor Willem II is de uitwedstrijd tegen Vitesse het begin van een lastige reeks. Na deze wedstrijd wacht de thuiswedstrijd tegen Ajax. Een week later gaat Willem II op bezoek bij AZ. Om vervolgens deze lastige reeks af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Gezien deze reeks was het geen overbodige luxe dat Willem II in de serie na de winterstop 10 punten pakte uit 5 wedstrijden. De ploeg van Streppel zal het de komende wedstrijden lastig hebben, maar kan wel zonder enige druk aan deze wedstrijden beginnen. Streppel gaf tegenover Voetbal International aan: Ik ben heel benieuwd naar onze wedstrijd van komende zaterdag tegen Vitesse. Ook de duels met Ajax (thuis) en FC Twente (thuis) kunnen interessant worden. Het mooie is dat we er onbevangen naartoe kunnen leven, nu handhaving vrijwel een feit is.’

Vitesse – Willem II begint zaterdag om 19:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks, Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud, Cabral, Armenteros en Andrade

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments