Coming up: Vitesse – Willem II

6
1889

Na een week waarin alles mis ging wat er maar mis kon gaan, mag Willem II op zaterdagavond in Arnhem aantreden tegen Vitesse. Om kwart voor negen wordt de bal aan het rollen gebracht. Het duel staat onder leiding van arbiter Liesveld. Gevlagd wordt er door de heren Polman en Hoksbergen. De vierde official luistert naar de naam Dieperink.

Late tegengoals en aanwinsten die binnen een oogopslag zwaar geblesseerd raken; bij menig Willem II’er zullen de afgelopen weken nare herinneringen aan een grijs verleden hebben veroorzaakt. Een verleden waar we na vorig seizoen definitief van verlost hoopten te zijn. De realiteit op tweederde van de competitie is echter dat we keihard moeten vechten om de nacompetitie te ontlopen. En dat we dat zonder Ogbeche, Kali en naar te vrezen valt Andrade zullen moeten doen. Aan Streppel -die als vanouds niet klaagt over tegenslag- de taak om de puzzelstukjes te herschikken, met zaterdagavond als eerste uitdaging.

In Vitesse treft Willem II een sterke, maar grillige tegenstander. De Arnhemmers wisselen wervelende optredens af met puntverlies tegen de kleintjes. Vorige week verslikte de ploeg van Rob Maas zich in het vechtvoetbal van De Graafschap en eerder deze maand wist Excelsior een punt weg te slepen uit de Gelredome. Ondanks dat Vitesse een hoge horde zal zijn, hoeven we op basis van de ranglijst dus niet te wanhopen. In de openingswedstrijd van dit seizoen deelden een verdienstelijk spelend Willem II en Vitesse de punten.

Naast de al genoemde afwezigen ontbreken aan onze kant ook de nog altijd geblesseerde Guus Joppen, de nog niet wedstrijdfitte Terell Ondaan en de geschorste Nick van der Velden. Aan de zijde van Vitesse zijn de geschorste Ota en de geblesseerde aanvaller Dominic Solanke niet van de partij.

Nog tien wedstrijden te gaan tot het eind van de competitie. Het doel voor Willem II is helder: zorgen dat het bij deze tien wedstrijden blijft. Te lang stilstaan bij alle tegenspoed, hoe logisch ook, lost niets op. Kortom; mouwen opstropen en borst vooruit. Als dit seizoen goed afloopt, dan kan ons in ieder geval geen mentale weerbaarheid worden ontzegd.

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments