MATCHDAY: Twente in Enschede te kloppen?

7
2476

Elk puntje is welkom momenteel, dus ook het onverwachte punt tegen PSV. En dat terwijl eigenlijk nog beide doelpunten van de lampjes afgekeurd hadden moeten worden. Maar, laten we eerlijk zijn, Eindhoven had ook na de eerste helft al klaar kunnen zijn.

Never the less, we mogen trots zijn op de vechtlust en de sfeer in de tweede helft. De eerste helft moeten we snel vergeten. En het is een goed teken dat scoren inmiddels het probleem niet meer lijkt te zijn. Falkenburg staat al op 7 uit 13, een voor Willem II begrippen zeer hoog gemiddelde. Lekker in de spits laten staan die vent. Zouden ze in Breda nu nog zo blij zijn met het vertrek van hun ‘falende spits’?

Nog veel belangrijker dan het punt tegen PSV is het vertrouwen dat de Tricolores ongetwijfeld hebben gekregen van de wedstrijd. Dat zullen we hard nodig hebben, want er komen belangrijke wedstrijden aan. De laatste wedstrijden voor de winterstop gaan bepalen of we Aanhaken of Afhaken. Of we de tweede seizoenshelft gaan vechten tegen plekje 16-17, of gaan vechten voor plekje 12-15.

Te beginnen met Twente vanavond. En, er is zeker wat mogelijk! De tukkers draaien dramatisch en hebben eigenlijk alleen met Ziyech nog een topspeler in huis. De rest is te jong of middelmatig. De afgelopen weken hadden ze het al zwaar, en afgelopen weekend was Feyenoord veel te sterk. De tukkers staan maar 1 puntje boven Willem II en moeten, zeker bij een vertrek van Ziyech in de winterstop, vrezen voor de nacompetitie. Tevens verschenen er deze week berichten over wettelijk illegale deals met een spelers investeringsfonds. Kortom, de gifbeker moet leeg bij Twente. Hopelijk kunnen we een puntje wegpikken uit Enschede, of misschien wel drie…….Vorig jaar waren we er al dichtbij, maar liep het verschrikkelijk mis in de blessuretijd. Diegene die er bij waren zullen het zich nog goed herinneren. De gehele busreis terug naar Tilburg was het doodstil. Hoog tijd om dat even goed te maken dus! Hopelijk weer met Joppen op Linksback, want dat was een verademing ten opzichte van de helaas onzekere Dico ‘tikkie terug’ Koppers.

Een erg belangrijke wedstrijd dus vanavond. Maar, waar Feyenoord binnen enkele dagen uitverkocht was afgelopen week, sukkelt de kaartverkoop voor Twente daar flink achteraan. Er zijn nog geen 150 kaarten verkocht voor vanavond! Er zijn nog buskaarten en vrij vervoer kaarten te koop vandaag. Twijfel je nog? Kaarten kopen dan!!

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments