Coming up: Sparta – Willem II

261
11919

Na de overwinning op RKC Waalwijk van afgelopen zondag speelt Willem II zondag weer een uitermate belangrijke wedstrijd in de strijd onderin. Dit keer is Sparta Rotterdam de tegenstander. De aftrap is om 12.15 uur op Het Kasteel. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

Na de dramatische reeks van 10 nederlagen rij en ruim 4 maanden zonder overwinning gloorde er voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk weer hoop. Er was een aantal gerichte aankopen gedaan en de wedstrijd werd voor het eerst sinds lange tijd weer met publiek gespeeld. De hoop bleek niet onterecht. De nieuwe aanwinsten bewezen meteen hun waarde. Thijs Oosting (2x) en Jizz Hornkamp scoorden meteen bij hun debuut, waardoor eindelijk weer eens werd gewonnen. Tijdens de wedstrijd bleek echter ook maar weer eens hoe kwetsbaar Willem II in de breedte is. Op het moment dat Heerkens moegestreden het veld moest verlaten, toonde Jensen maar weer eens aan een parodie op een goede verdediger te zijn. Hierdoor werd het de laatste minuten toch nog billenknijpen, al werd het nooit echt spannend.

Hopelijk kan Willem II de overwinning tegen RKC Waalwijk een goed vervolg geven. Voor trainer Fred Grim lijkt er geen reden om de basis te wijzigen, al zal hopelijk Wellenreuther weer terugkeren onder de lat. Wanneer er a.s. zondag ook gewonnen wordt, neemt Willem II echt afstand van de degradatiestreep en kan waarschijnlijk het seizoen zonder grote zorgen worden uitgespeeld. Een nederlaag betekent weer naar beneden kijken, zeker met de wedstrijd tegen Ajax in het verschiet.

Bij Sparta zijn de zorgen nog groter dan in Tilburg. De Spartanen wisten dit seizoen pas twee keer te winnen. Thuis tegen Fortuna werd het 3-1 én uit in Tilburg wist Sparta in een barslechte wedstrijd van Tilburgse zijde met 0-3 te winnen. Daarna zette Sparta een bijna net zo’n slechte reeks neer als Willem II. In de 9 wedstrijden die volgden werd 4 keer gelijkgespeeld en 5 keer verloren. Sparta is hierdoor terug te vinden op de 17e plaats en voelt de hete adem van het opgeleefde PEC Zwolle in de nek. Het verschil met Willem II is 7 punten. Voor Sparta is het aanstaande zondag af- of aanhaken. Sparta kan zondag weer beschikken over Younes Namli. De middenvelder leek afgelopen weekend tegen Feyenoord ernstig geblesseerd te raken, maar hij is toch weer hersteld.

261 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments