Coming up: Sparta – Willem II

61
1214
Uitblinker Ndayishimiye maker van de 2-0 tegen Sparta (foto: (c) Toin Damen)

Komende zondag speelt Willem II de uitwedstrijd tegen Sparta. Freek Heerkens en Jordens Peters moeten Sparta Rotterdam – Willem II missen. In de opmerkelijk verlopen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag moesten de routiniers vanwege een blessure en tweede gele kaart het veld verlaten. 

Willem II-trainer Željko Petrović heeft te doen met de geblesseerde Heerkens. ‘We weten nog niet exact hoelang, maar dat Freek er een paar weken uit ligt is wel duidelijk. Dat is wederom erg vervelend voor hem.’ De opgelopen blessure staat los van de kwetsuur waarvan hij net hersteld was. ‘We hebben geen onnodig risico met Freek genomen. Hij heeft zelf aangegeven te kunnen en willen spelen. Het is erg zuur dat hij nu een andere blessure heeft opgelopen’, aldus Petrović.


Geen vaste kern
Door Petrović’ streven om een reeks wedstrijden met een vaste kern spelers te kunnen beginnen, wordt door het wegvallen van Heerkens en Peters een streep gezet. ‘We moeten voor zondag andere keuzes maken. Wat blessures betreft heeft Willem II dit seizoen veel pech, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dat geldt ook voor beslissingen van scheidsrechters of de VAR. We moeten als team beter presteren en daardoor minder afhankelijk worden van dat soort beslissingen.’ 

Voor Willem II verliep de wedstrijd tegen ADO Den Haag in eerste prima. Willem II kwam op een 1-0 voorsprong en de ploeg speelde lange tijd met een mannetje meer. Ook nu lukte het helaas niet om de overwinning binnen te slepen. Het ontbreekt de ploeg aan pit en voetballend vermogen.

Tegenstander Sparta is terug te vinden op de 13e plek in de Eredivisie. Het gat met Willem II bedraagt 9 punten, terwijl het gat met het linker rijtje minimaal 8 punten bedraagt. Het lijkt er dan ook op dat het seizoen voor Sparta al gespeeld is. Willem II moet er vooral voor zorgen dat het niet verder naar beneden zakt. Het gat met RKC lijkt namelijk moeilijk te overbruggen.

61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments