MATCHDAY: Willem II – SC Heerenveen (kassa’s open vanaf 17.00 uur)

43
1913
Foto: Toin Damen

Ajax, PEC Zwolle, Vitesse en AZ. 3x uit, 1x thuis. 6 punten.
Mocht ik de keus gehad hebben op voorhand, zou ik m’n salaris er niet op ingezet hebben.

Met de laatste 3 wedstrijden tot aan de winterstop, de wedstrijd tegen AFC even daar gelaten, ligt dat wellicht net wat anders.
Thuis tegen SC Heerenveen, thuis tegen ADO Den Haag en de uitwedstrijd tegen FC Emmen.
Niet met de volle overtuiging, maar hier zou ik wellicht eerder mijn geld op ingezet hebben.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst maar Willem II heeft een rustige 2e seizoenshelft volledig in eigen hand.
Op dit moment (met de wedstrijd Feyenoord – VVV nog te spelen) is het gat naar de 7e plek even groot als het gat naar de 16e plek. 3 punten.
De komende tegenstanders staan allemaal op 1 overwinning van Willem II (SC Heerenveen +1, ADO Den Haag -1 en FC Emmen -2). Met 9 punten te verdelen ligt er dus een hele wereld open.

Zaterdag is eerst SC Heerenveen de tegenstander. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink kent een wisselvallig seizoen. Waarbij een uitoverwinning tegen AZ de week erop wordt afgewisseld met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Vorige week werd er (voor het eerst dit seizoen) thuis gewonnen van Fortuna Sittard met een uitblinkende Zenelli. Spits Sam Lammers was geblesseerd. Het meespelen van Lammers tegen Willem II is nog steeds onzeker, hij kampt met een bovenbeenblessure.

Gunstig voor Willem II, want de spitsen lijken het druk te gaan krijgen zaterdagavond. Volgens de website van SC Heerenveen vallen er gemiddeld ruim 4 doelpunten in Tilburg bij wedstrijden tegen SC Heerenveen. En ondanks dat SC Heerenveen vorige jaar met 3 punten uit Tilburg vertrok, zijn de cijfers in het voordeel van Willem II.

Bij Willem II zal zaterdag Pol LLonch ontbreken in de basiself. Meest waarschijnlijk zal hij vervangen worden door Atakan Akkaynak aangezien Elmo Lieftink nog kamt met de naweeën van een polsblessure. Naast Lieftink is enkel Karim Coulibaly nog geblesseerd. Grote vraag zal dus zijn of Damil Dankerlui nog zijn opwachting zal maken op de rechtsbuiten positie nu Aras Özbilic en Dimitrik Kolovos weer fit zijn.

Aanhaken of afhaken. Dat is wat er zaterdag op het spel staat. Met het aanvangstijdstip (18:30) is er alle mogelijkheid om met een volle maag en gesmeerde keel de tribunes te betreden en Willem II naar de overwinning te schreeuwen.

Wat denken jullie? Blijven de 3 punten in Tilburg of maken we ons zorgen dat de punten mee gaan naar Friesland?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
RBR
Gast
RBR

Heren, als jullie geen zin hebben om te voetballen, meldt dat dan vooraf. Dan hoeven wij niet door de regen……….

vak-a
Gast
vak-a

Domme overtreding van Heerkens. Helaas beslissend voor de wedstrijd. Volgende week weer nieuwe kansen

Herman
Gast
Herman

Voor zowel de sfeer als het voetbal kunde beter thuis blijven 👎

Tricolores1896
Gast

Lewis niet bij de wedstrijdselectie?

Subjectief
Gast
Subjectief

Ziek en licht geblesseerd

Tricolores1896
Gast

Ah vandaar, bedankt voor het laten weten!

Suikerklontje
Gast
Suikerklontje

Ik hoop van harte dat akkaynak speelt maar zou er niks van staan te kijken als Saddiki er in zou staan. Ik denk dat koster hem een meer vergelijkbare speler van llonch vindt. We zullen zien.

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Volgens het BD staat Dankerlui links- en rechtsbuiten! Het moet niet gekker worden

frannekesol
Lid
frannekesol

Tijd voor een nummertje voor Crowley!

John Nr1
Lid

Het wordt tijd voor een kolkende KingSide. Tegen Vitesse was het de slechtste sfeer sinds jaren. Met de steun van publiek en spelers die net zo knokken als tegen AZ uit dan kunnen we ons al voor de winterstop redelijk veilig gaan spelen

Rene
Gast
Rene

Hopelijk geeft de wedstrijd er ook wat meer aanleiding toe. Want het voetbal was tegen Vitesse natuurlijk minstens net zo gezapig als onze support (op de laatste tien minuten na of zo).

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het voordeel van de slechte sfeer tegen Vitesse. Is dat we niet heel gek hoeven te doen om die sfeer te overtreffen.

Eindelijk weer zaterdagavond thuis.
Gas er op

Minmaal 6 punten halen de komende 3 wedstrijden. En we hebben de 1e seizoenhelft redelijk afgesloten.

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Verwacht nog steeds veel van Akkaynak! Hopelijk gaat hij zijn belofte inlossen!

Rene
Gast
Rene

Als Koster hem durft op te stellen. Het is wel een speler die vooruit wil voetballen en dat vind onze Adrie de laatste maanden toch niet zo heel fijn, getuige zijn opstellingen…

Ik zou zeker kiezen voor Akkaynak. Mijn middenveld (zonder schorsingen en blessures) zou altijd Crowley – Llonch – Akkaynak zijn.

Henkie013
Lid
Henkie013

Frenkie voor 75 miljoen naar psg.

Kees
Gast
Kees

Willem II even vangen € 4.275.000
oftewel 10% van 75 mlj = 7.500.000
-/- 5% sol.bijdrage 375.000 = over 7.125.000
Willem II 60% = 4.275.000
Waalwijk 40 % = 2.850.000

Mark13
Gast
Mark13

Volgens Valentijn Driesen zelfs 11 miljoen meer dan de jaarbegroting

Kees
Gast
Kees

Valentijn gaat uit van 15 % (wat ik ook altijd dacht maar volgens het BD 10%) maar Valentijn vergeet de verdeling van 60/40 en de sol bijdrage.
Bij 15% krijgt Willem II € 6.412.500 en RKC € 4.275.000

Frietmet
Lid

Wat is de Sol bijdrage ? Dat is nieuw voor me

Snorro
Gast
Snorro

Misschien bedoelt kees de solidariteitsbijdrage. Geen idee waarom kees het Sol bijdrage noemt. Is een beetje verwarrend als je spits Sol heet. De berekening van Kees klopt overigens niet.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

En Driessen schat ik hoger in dan die journalisten van het BD…

SargentD
Gast
SargentD

Driessen neem ik nog minder serieus dan het BD. Dat zegt overigens meer over Driessen dan over ons lokale krantje. smile

TTB
Lid
TTB

Wederom een belangrijke pot morgen (welke niet?) Ben benieuwd naar welke 11 Koster komende Zaterdag het veld in stuurt. Mijn vermoeden is dat hij wederom voor Dankerlui en Heerkens kiest, net zoals tegen AZ, want why change a winning team? Geen idee of dat de verstandige keuze is, mijn gevoel zou nog steeds naar Peters en Özbiliz neigen. Met Akkaynak op het middenveld krijg je meer voetbal in je ploeg, hij zoekt vaker de aanvallende oplossing. Het is dan wel te hopen dat Anita net zo’n pot speelt als tegen AZ en Kobayashi “onschadelijk” kan maken. Anders heb je te… Lees verder »

koen kooiman
Gast
koen kooiman

Op Ben Rienstra mogen we trots zijn zeker na wat hij privé heeft meegemaakt. Helaas koos hij ervoor om de stap naar Heerenveen te wagen maar hij heeft zich gedurende zijn periode met Willem 2 met hart en ziel ingezet voor de club

Dirruk
Gast
Dirruk

Ben Rienstra is de man die de supporters van Willem ll vorig jaar wekenlang heeft afgezeken in alle interviews op radio, TV en social media. Als je daar trots op wil zijn moet je dat zelf weten maar van mij kan ie een dikke middelvinger krijgen. Supporters van Willem ll fluiten ex spelers niet uit, sterker nog, ze worden na afloop van wedstrijden vaak nog toegezongen door de Tilburgse fans. Mooi voorbeeld zijn Ali Messaoud, Mitchel Dijks en Kostas Lamprou die als spelers van de tegenpartij nog werden toegezongen. Maar spelers die nadat ze naar een andere club zijn vertrokken… Lees verder »

Maddock
Gast
Maddock

Ik ben al jaren Willem II supporter. Ik erger mij altijd als wij ex Willem II spelers uitfluiten. Ben trots dat ze voor onze club gespeeld hebben. Rienstra was b.v voor ons erg belangrijk verleden seizoen. Dus haal het niet in je hoofd om deze speler uit te fluiten wat mij betreft ook al maakt hij evt. de winnende treffer!

Karel de Mulder
Gast
Karel de Mulder

Ik ga staan juichen als hij die eigen (winnende) treffer maakt! wink
Maar ik ga ervan uit, dat Sol dit hem niet wil aan doen en de winnende treffer voor hem maakt smile

dn Baaierd
Lid

Dan juich ik met jou mee wink

Trico Sores
Gast
Trico Sores

Ex Willem II spelers worden alleen maar uitgefloten als ze zich negatief over de club hebben uitgelaten. Spelers die door de voordeur zijn vertrokken en nooit negatief over de club zijn geweest, worden volgens mij hartelijk ontvangen. Dat was dit jaar bijvoorbeeld nog het geval met Messaoud. Die werd zelfs na de wedstrijd nog uitgebreid toegezongen. Ik kan me daarom ook niet voorstellen dat Rienstra wordt uitgefloten.

JTW
Lid
JTW

“Ex Willem II spelers worden alleen maar uitgefloten als ze zich negatief over de club hebben uitgelaten.”

Je vergeet voor het gemak even dat hij de kant van vdLooi koos en de supporters publiekelijk af heeft gebrand?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ JTW

Als hij toch vind mag dat toch? Hij heeft toch niet gezegt dat wij kut supportets waren. Hij vond het niet netjes hoe we dat het was gegaan .
Maar gelukkig is de actie van ons de redding geweest.

Je moet kleinzerig zijn. Ik heb daar geen enkele moeite mee hoor dat hij dat vond.

Sterker nog ik heb daar respect voor. Er zijn ook spelers die gaan natrappen als ze weg zijn

JTW
Lid
JTW

Hij mag dat vinden, maar daarom mag ik vinden dat het ongepast is hem een daverend applaus te geven danwel toe te zingen, zoals hier door enkele mede supporters geopperd wordt. Hij is 1 van de 11 van Heerenveen, net als Tilburger Sam Lammers. Wij moeten ons focussen op onze eigen spelers!

JangaGoalemoake
Lid
JangaGoalemoake

Heerkens of Peters? Dankerlui of Ozbilliz? Akkaynak lijkt me inderdaad vrijwel zeker de vervanger van Llonch, Wel jammer, was de ideale man gehaald om Yuki Kobayashi uit het spel te halen. Anita, mag die taak nu overnemen denk ik. Genoeg voetbal met Akkaynak en Crowley op het middenveld. Veel individuele kwaliteiten (mits Adrie voor Aras kiest) op de flanken en een van de beste spitsen op de Nederlandse velden in de punt, Sol! Lewis houd Zeneli 90 minuten in de tang en Wellenreuther houdt zijn vorm van afgelopen zaterdag vast. Met een goed gevuld Koning Willem ll Stadion, Kingside +… Lees verder »

Hans
Gast

Daar ligt het pijnpunt van al die conclusies, Koster hebben ze gekozen met de volle overtuiging om WII nog beter te maken, en niet weer te vechten tegen degradatie.
Zoals ik lees, overal zijn er twijfels, en het blijkt nu, dat het niet werkt.
Koster, sorry, krijg ik weer straks volop duimpjes omlaag,mijn mening, er is geen verschil met v.d. L. en nu.

Henkie013
Lid
Henkie013

En laten we Rienstra gewoon negeren….

Snorro
Gast
Snorro

Waarom, Henkie? Ik mis niet specifiek ben rienstra. Ik zou m gewoon een bescheiden applaus geven.

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Die gast is 1 van de hoofdredenen waarom wij dit jaar weer eredivisie spelen. Hij krijgt van mij geen bescheiden maar een dikverdiende staand applaus.

Superspits
Gast
Superspits

Zo ist!

Zekur
Gast
Zekur

Ben je zijn 2 doelpunten tegen de ratjes al vergeten????

Zekur
Gast
Zekur

Zeneli en Kobayashi, die moet je 90 minuten lang treiteren en binnen de meter blijven, dan blijft er nog weinig over daar. Onze vriend Rienstra deed het bij ons veel beter dan bij Heerenveen. 3 punten moet mogelijk zijn als Avdidjaj Sol en Ozbiliz het op de heupen hebben..

Snorro
Gast
Snorro

Akkaynak brengt meer voetbal. Als ons middenveld aan voetballen toekomt, kan kobayashi gerust thuisblijven.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Die bonuspunten tegen Az waren mooi. Maar ze zijn pas echt mooi als je de komende competitie wedstrijden Heerenveen,ADO Thuis. Emmen uit minmaal 6 punten haalt. Dan verzilver je die punten tegen AZ..

Gas er op de komende wedstrijden om te beginnen zaterdag.
Zowel op.het veld als op de tribune

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Gewoon 9 punten!! Met passie strijd en leeuwenmoed!wordt het een mooie feestmaand!