Coming up: SC Heerenveen – Willem II

0
967

et is aftellen geblazen voor de Tricolores. Nog drie wedstrijden te gaan de komende weken en dan zit het seizoen 2014-2015 er op. Twee daarvan vinden plaats in het hoge noorden, in Friesland om precies te zijn. Om te beginnen aanstaande zaterdag in Heerenveen waar om 18.30 uur de aftrap van SC Heerenveen – Willem II zal zijn.

Willem II staat momenteel op een nette 10e plek in de Eredivisie. Kijken we naar boven, dan zien we dat het gat met nummer 8 (FC Groningen) en 9 (Cambuur Leeuwarden) slechts drie punten is. Het had er rooskleuriger uit kunnen zien als Willem II afgelopen zaterdag van FC Groningen had gewonnen. Maar als dan telt niet in de voetballerij want FC Groningen ging uiterst effectief met de kansen om en won daarom met 1-4.  Is die 10e plek voor de Tricolores een zekerheidje? Nee, het gat met FC Twente (11e plek, 37 punten) en FC Utrecht (12e plek, 36 punten) is niet groot. Daarom is het belangrijk in Heerenveen op volle kracht vooruit te gaan en het maximaal aantal punten uit Friesland mee naar huis te nemen.

De wedstrijd tegen SC Heerenveen staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. Onzeker is op dit moment of aanvoerder Peters er bij kan zijn want hij herstelt van een lichte hersenschudding, die hij afgelopen zaterdag opliep na een botsing met Groningen-speler Kieftenbeld. Inmiddels heeft Peters de training hervat en is het te hopen dat hij zaterdag gewoon speelt. Hopelijk gaat het inmiddels ook al beter met de enkel van Armenteros en kan hij zaterdag een rol van betekenis spelen aan Tilburgse zijde.

Eerder dit seizoen speelden Willem II en SC Heerenveen ook al tegen elkaar. In het Koning Willem II stadion werd het 2-1, dankzij Tilburgse doelpunten van Dries Wuytens en Terell Ondaan. De beslissing in de wedstrijd viel laat want nog voor rust opende Heerenveen de score dankzij Uth. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd kon Willem II de wedstrijd naar zich toetrekken. Het was een zwaarbevochten overwinning, die Willem II in oktober terugbracht in het linkerrijtje. Heerenveen heeft dus wat recht te zetten zaterdag in eigen huis en Willem II daarentegen weet dat het veerkracht heeft getoond tegen de Friezen. Dat moet vertrouwen geven voor deze nieuwe ontmoeting, en wie weet wat de directe concurrentie doet. Groningen moet in eigen huis tegen Feyenoord, geen gemakkelijke opgave en Cambuur speelt uit tegen Dordrecht. Bij misstappen van die ploegen en een klinkende overwinning met veel doelpunten kunnen de Tricolores zomaar weer het linkerrijtje in rollen.

Bron: www.willem-ii.nl