Coming up: SC Heerenveen – Willem II

18
1776

Willem II gaat dit weekend op bezoek bij SC Heerenveen. Zondag om 14:30 trappen beide ploegen af, in een leeg stadion.

Het is weer zover: alle stadions in Nederland blijven de komende weken leeg. Door de oplopende coronacijfers zijn grote evenementen voorlopig niet meer toegestaan. Als de lockdownachtige maatregelen begin december weer van tafel zouden gaan, dan mist Willem II één thuiswedstrijd het publiek.

Na 12 speelrondes is Willem II nog altijd terug te vinden op een prima 9e positie op de ranglijst. Die hoge notering heeft het vooral te danken aan een uitstekende reeks tijdens de start van het seizoen. De afgelopen weken verliepen de wedstrijden niet al te best. Na de winst op PSV (2-1) verloor Willem II in de slotminuut van Heracles. Twee weken later lukte het de Tricolores niet om te winnen van Fortuna Sittard, ondanks een sloot aan kansen. In de bekerwedstrijd tegen RKC die daarop volgde, liet Willem II zich van zijn slechtste kant zien. De wedstrijd tegen Utrecht was qua veldspel in orde, maar dat was niet terug te zien in de 5-1 uitslag. De laatste thuiswedstrijd tegen Sparta was het absolute dieptepunt. Willem II verloor niet alleen met 0-3, de ploeg wist ook geen enkel schot op doel te produceren. Het is te hopen dat de interlandbreak een helende werking heeft gehad op het team.

Met vier punten minder is SC Heerenveen terug te vinden op de 12e plek op de ranglijst. Van de laatste acht wedstrijden wist Heerenveen er twee te winnen; er werd gewonnen van hekkensluiter PEC en nummer 17 Fortuna Sittard. Voor SC Heerenveen is het duel met Willem II een belangrijk duel om aansluiting te vinden bij de bovenste 9 ploegen van de Eredivisie.

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments