Coming up | SC Cambuur – Willem II

24
2894
Foto: Toin Damen

‘We moeten maar eens ballen gaan tonen met Willem II’
‘Hier moeten we maar weer van leren’
“Wij moeten voor de winst gaan en er hard voor strijden.”

Zomaar wat quotes van de twee leiders van de Tricolores (Jordens Peters en Jurgen Streppel) na afloop van de wedstrijd tegen Ado den Haag. Een negatieveling zou zeggen dat het toch rijkelijk laat is om daar na 31 wedstrijden achter te komen. De positivo kijkt met wat verwachting uit naar donderdag.

Afgelopen zondag was de klap extra groot na het verlies tegen Ado, toen direct opvolgend bleek dat Heerenveen maar 1 punt meenam uit Rotterdam. Conclusie, Willem II staat met nog 3 wedstrijden te gaan “ineens” onder de streep en “dus” hebben we het niet meer in eigen hand.

Dus ga je loeren, 1 punt inlopen (en behouden) op Excelsior is het devies. Donderdag weet je in ieder geval op voorhand of het er 1 is gebleven, 2 zijn geworden of in het slechtste geval 4. Excelsior speelt woensdag uit bij FC Twente, of eigenlijk… FC Twente 2. Want we kunnen wel stellen dat de Tukkers zonder Ziyech (die tegen een domme kaart en schorsing opliep tegen De Graafschap) een stuk minder goed zijn.

Na donderdag staat er anderhalve week vakantie op de planning totdat de competitie op twee zondagen wordt beslist. Willem II met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en uit tegen Roda. Excelsior thuis tegen PEC Zwolle en uit naar SC Cambuur.

De wedstrijd van donderdag dan… SC Cambuur staat laatste, met twee punten achterstand op De Graafschap én een slechter doelsaldo. Winnen is dus het enige wat telt voor de club uit Leeuwarden. Een prestatie die dit jaar pas één keer gerealiseerd is met een 2-1 thuisoverwinning op PEC Zwolle, 7 speelronden geleden.

Winnen is ook het enige dat telt voor Willem II. Alweer 6 wedstrijden op rij verloren en het wordt bijna een gewoonte dat Willem II de punten vergeet op te halen tegen de “mindere goden”. De Graafschap 2/6, Excelsior 1/6. In dat licht hebben we tegen SC Cambuur nog de volle buit met een 3-0 overwinning in Tilburg.

En toch hebben bijna alle clubs het moeilijk tegen SC Cambuur. Grote overwinningen zitten er bijna niet tussen. Ajax won er, met moeite, met 0-1. Het schort bij SC Cambuur aan hetzelfde probleem als bij Willem II… Doelpunten maken. Willem II maakte er 31, SC Cambuur 30. Samen met Excelsior en Roda JC (ook beide 30) de bodem van de Eredivisie. Het grote verschil is dat SC Cambuur 21 meer tegendoelpunten kreeg.

Zowel SC Cambuur als Willem II zijn vrij van schorsingen. Bij Willem II zijn Ogbeche en Kali nog geblesseerd en staat Andrade als “twijfelgeval” in de boeken voor 90 minuten. De spanning zal er vol op staan in deze echte degradatiekraker. Een uitslag voorspellen durf ik niet meer, maar een zekerheidje is dat het waarschijnlijk (ja ja) een belachelijk slechte wedstrijd wordt voor de neutrale toeschouwer.

Met een grote rode cirkel in de agenda van de Friese variant van de Tour de Kebab: Donderdagavond half 7. De enige die daar blij mee is vermoed ik. Over de boycot is inmiddels genoeg gezegd, ik ben donderdag naar De Beitel voor een lekkere buil friet met wat extra om hopelijk met vele mede-supporters toch weer met goede hoop naar onze jongens te kijken.

Het kan nog! Come on Tricolores.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments