COMING UP: Roda – Willem II

53
4241

Willen we het nog over afgelopen zondag hebben? Of is de kater nog te groot? Nou…vooruit dan, heel even. Het begon veelbelovend. Een schitterende sfeeractie en een scherp Willem II dat met het mes tussen de tanden begon. Helaas was het weer van korte duur. Zoals zo vaak dit seizoen liet Willem II maar even haar tanden zien en was de rest van de wedstrijd weer tam en totaal ongeorganiseerd. Het lijkt er meestal op alsof je naar het partijtje tijdens de training zit te kijken. Weinig beleving, zowel op het veld als de tribune. Helaas is er tegenwoordig met geen mogelijkheid meer sfeer te krijgen in het stadion als het spel op het veld daar geen aanleiding voor geeft. En dan maakt onze Griekse god ook nog eens een fout op het enige momentje van Feyenoord in de hele wedstrijd. Achja….het zit ons niet mee. De meeste spanning en emotie hebben we NA de wedstrijd mogen aanschouwen, toen de frustraties van het WII publiek en de doorgesnoven idioten van de ME er voor zorgde dat het nog lang onrustig was in en rond het stadion.

Goed, genoeg over een wederom dramatische zondag! Op naar de (hopelijk nog altijd) laatste wedstrijd van dit seizoen. Uiteraard houden we al rekening met de play-offs, want we hebben het tenslotte niet meer in eigen handen, maar wie weet spelen we ons alsnog gewoon veilig. Dan vergeten we dit seizoen heel snel een gaan we met goede moed verder onder een nieuwe trainer en met ongetwijfeld weer een half nieuw elftal. Zondag Kerkrade op het programma. De Limburgers hebben zich afgelopen weekend veilig gespeeld, dat was voor ons het enige lichtpuntje van de hele fucking speelronde. Roda hoeft dus niet meer komend weekend, hopelijk gaat dat het verschil maken. Uiteraard hoeft ook Cambuur niet meer tegen Excelsior, maar die hebben in ieder geval voor eigen publiek hun eer nog op het spel staan. Roda heeft een wisselvallig seizoen gedraaid waarin ze vooral in eigen huis niet best hebben gepresteerd, maar heeft zich in de tweede seizoenshelft wel veilig gespeeld als promovendus. Een prima prestatie dus.

Uiteraard was dat nooit mogelijk geweest zonder de financiële impuls van de nieuwe eigenaar Frits Schrouff. Roda trok een heel blik nieuwe spelers aan, waar er een aantal prima van lijken te bevallen. Vooral Ugur Inceman spreekt tot de verbeelding. Een type speler waar we ook in Tilburg van houden. Keihard in zowel spel als inzet! Qua mentaliteit wel vergelijkbaar met onze Kostas. Maar, helaas spelend bij het verkeerde team. Bij Roda komen we uiteraard ook een aantal bekenden tegen. Onze eigen Arjan natuurlijk, en clubhopper Poepon. Welbekend van ‘SMS poep on naar…..’. Hopelijk dat vooral Arjan zijn medespelers duidelijk kan maken dat er toch vooral niet gewonnen hoeft te worden zondag, ook al speelt hij zelf niet mee.

We gaan met 600 kruiken naar Kerkrade. Veel mensen zijn boos dat het vak (1.000 kaarten) niet is uitverkocht. Dat is wellicht wel het beste compliment dat de Willem II supporter en de diverse verenigingen kunnen krijgen. 5 jaar geleden had iedereen de polonaise gelopen met zo’n aantal meereizende supporters, nu zijn we teleurgesteld. Kortom: gas erop zondag, aan ons zal het niet liggen!

53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments