MATCHDAY: RKC – Willem II

45
4151

Het is erop of eronder zondag! Na twee onvoorstelbare nederlagen in de blessuretijd is het alarmfase 1. We staan 17e, met een groeiend gat naar de veilige 15e plaats. Een positie hoger dan die 15e plek lijkt sowieso voorlopig uit zicht, want het gat met VVV (momenteel 14e) is al opgelopen tot 6 punten. Momenteel zou waarschijnlijk vrijwel iedereen direct tekenen voor plek 15 aan het einde van dit seizoen. En toch, er zijn nog veel punten te halen. We spelen nog tegen Zwolle, Fortuna, twee keer ADO, Emmen en nog twee keer tegen RKC. Het inhalen van ADO en RKC behoort dus nog absoluut tot de mogelijkheden.

Te beginnen bij komende zondag. Er MOET gewonnen worden in Waalwijk. Zo niet, dan begint de situatie wel erg dramatisch te worden. RKC doet het dit seizoen iets beter dan vorig seizoen, toen de Waalwijkers mazzelde dat ze in de Eredivisie mochten blijven. Maar, ook RKC heeft al een tijd niet meer gewonnen. De laatste overwinning is alweer 6 potjes geleden, begin december. RKC loopt dus ook niet bepaald lekker, maar wie de wedstrijden van RKC bekijkt ziet wel dat er spelplezier in het team zit. Iets dat we bij Willem II momenteel zo missen.

Vorig seizoen werd er in verband met Corona slechts 1x tegen RKC gespeeld, thuis, in oktober 2019. Willem II won in een vrij matige wedstrijd waarbij na 20 minuten de eindstand van 2-1 al op het bord stond. Doelpunten van Heerkens, Llonch en aan de kant van RKC Elbers. Op papier kan Willem II met vrijwel hetzelfde team spelen als toen, alleen Nieuwkoop en Wellenreuther zitten van dat basisteam niet meer in de selectie. Het blijf bizar als je bedenkt dat je met vrijwel hetzelfde team 5e kon worden. Maargoed, daarover is al meer dan genoeg gezegd.

Er zijn geen excuses meer, vrijdag moet dit team vol gas gaan en laten zien dat ze het waard zijn om in het rood-wit-blauw te spelen! Drie punten, en niks minder! 

Wat denk jij dat we zondag gaan doen?

45 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments