Matchday: RKC – Willem II (KNVB Beker)

217
8423
Het werd weer eens tijd voor Mats Köhlert om te scoren (foto: (c) fotoburo Toin Damen)

Voor de tweede keer dit seizoen mogen we op een doordeweekse avond naar Waalwijk. De vorige ontmoeting op een dinsdagavond in september was het begin van een Brabantse week waarin Willem II zes punten wist te pakken. In Waalwijk wist Willem II met 1-2 te winnen door doelpunten van Wriedt en Köhlert. In blessuretijd scoorde Meulensteen voor RKC maar enkele seconden na die goal was de wedstrijd afgelopen.

Het is afwachten hoe serieus Fred Grim de beker neemt. Gaat hij met zijn sterkste elf spelen, krijgen enkele spelers de kans zichzelf te laten zien of gooit hij zelfs het hele team om? Een opstelling voor deze wedstrijd is dan ook lastig te voorspellen. Op het eerste oog lijken er geen spelers te zijn met kleine kwaaltjes en dus zouden de sterkste 11 prima kunnen spelen. Anderzijds is dit een ideale wedstrijd om spelers die tegen de basis aan schuren een kans te geven. Hierbij kan gedacht worden aan Ringo Meerveld, Argyris Kampetsis en Nikos Michelis. Voor RKC geldt hetzelfde, ook daar is het afwachten of Joseph Oosting gaat wisselen in zijn team of niet.

Het is de 56e keer dat Willem II en RKC elkaar ontmoeten, van de 55 eerdere ontmoetingen wist Willem II er 27 te winnen. RKC trok 16 keer aan het langste eind en 12 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Pas één keer eerder speelde Willem II en RKC tegen elkaar in de beker, dat was in 2017 en Willem II wist die wedstrijd met 3-0 te winnen.

De wedstrijd van donderdag zal onder leiding staan van Bas Nijhuis. Assistent-scheidsrechters zijn de heren Kleinjan en Fikkert, vierde official is de heer Gerrets. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is er geen VAR aanwezig. Willem II wordt in Waalwijk gesteund door een uitverkocht uitvak. De thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op ESPN.

217 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments