Coming up: PSV – Willem II

14
1582

Komende zaterdagavond om 18.30 uur zet Willem II zijn tournee door Brabant voort. Na zondag in Breda op bezoek te zijn geweest (0-0) spelen de Tricolores tegen de ploeg die momenteel de grootste aanspraak op de landstitel maakt. Bij een gelijkspel of winst van Willem II wordt niet alleen de eigen positie versterkt, maar kan de spanning aan de top van de ranglijst terug keren.

Als we de cijfers van de afgelopen 15 uitwedstrijden tegen PSV erbij halen, dan spreken die voor zich. Veertien maal verlies en eenmaal een gelijkspel! De laatste keer dat de Tricolores met de zege uit Eindhoven vertrokken was in het seizoen 83/84 met doelpuntenmakers Clemens Bastiaansen en Toon Nelemans. Kortom, op papier lijkt het een uiterst zware missie voor de Tilburgers.

Voetbal speel je echter niet op papier, maar gelukkig nog steeds op een grasveld. Twee seizoenen terug verloor Willem II in de blessuretijd met 3-2 door een doelpunt van Zeefuik en in de voorlaatste wedstrijd kwamen er twee rode kaarten aan te pas om de Eindhovenaren aan een 2-1 overwinning te helpen. Zo kansloos zijn we de laatste jaren dus ook niet geweest. Op papier zien de resultaten van PSV er dit seizoen keurig uit. Als we echter naar het veldspel kijken dan is het nog niet het niveau van een ware kampioen. Aan de hand van de videoanalyses zal de technische staf van Willem II ongetwijfeld gezien hebben dat er mogelijkheden zijn. In de defensie van PSV wordt er te weinig gecommuniceerd en worden posities niet altijd goed overgenomen. Linksback Willems wil regelmatig opkomen en dan ligt daar achter ruimte. Het middenveld van PSV speelt 1 op 1 tegen de directe opponenten. Als er dan een verdediger inschuift, worden posities verlaten en ontstaat ook hier ruimte.

Een belangrijk winstpunt voor de Tricolores is dat er sinds een aantal seizoenen ook weer uitwedstrijden gewonnen worden. Ook dan kan Willem II haar verzorgd en opbouwend voetbal op de grasmat uitvoeren en grote delen van de wedstrijd domineren. Tegen ploegen die dan met elf man voor de goal gaan hangen, net als NAC Breda afgelopen zondag, is scoren nog lastig, maar tegen een ploeg die ook op de aanval wil spelen, ontstaan er echt wel kansen. Een belangrijk wapen van PSV is de snelle omschakeling bij balverlies van de tegenstander. In de thuiswedstrijd in Tilburg (10 augustus 2014) kon Willem II dat goed opvangen en hadden de Tricolores het betere van het veldspel, maar door twee persoonlijke fouten werd er met 1-3 verloren. De selectie van PSV was toen al op sterkte. Willem II had zijn selectie pas eind augustus rond.

Met andere woorden: PSV – Willem II wordt zaterdagavond een zeer boeiende pot voetbal, waarbij er zeker kansen aanwezig zijn voor de Tilburgers. We zijn zeker nog niet veilig, maar er is voldoende marge om ongedwongen het eigen spel met enkele accenten te kunnen spelen. Na 31 jaar is de kans op winst statistisch gezien hoger dan ooit. Het is aan Jurgen Streppel en zijn mannen om daar een mooie formule bij te hanteren en de bonuspunten mee naar Tilburg te brengen.

Bron: www.willem-ii.nl

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments