MATCHDAY: PSV – Willem II

100
6723
Matchwinnaar Nunneley in duel met Mwenne (foto: (c) fotoburo Toin Damen)

Vanmiddag speelt Willem II in Eindhoven tegen PSV.

Een wedstrijd die voelt als voorbereiding voor de drie finales die Willem II daarna speelt in de strijd voor handhaving. Drie finales waarin naar verwachting minimaal 7 punten gehaald moeten worden om handhaving te bewerkstelligen. Dat moet dan gebeuren tegen de al uitgespeelde clubs Heracles, Cambuur en FC Utrecht.

Hoe anders is het met de tegenstander van morgen. PSV is nog volop in de race om het kampioenschap. De Eindhovenaren staan slechts 4 punten achter op Ajax dat de wedstrijden steeds moeizamer begint te winnen. Het is dan ook niet echt reeel om te verwachten dat Willem II morgen enige kans maakt in Eindhoven. Een punt zal al voelen als een overwinning.

De wonderden zijn de wereld echter nog niet uit. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV werd Willem II ook weinig kans gegeven. Door een blunderende Drommel en een uitmuntende Wellenreuther, die de wedstrijd van zijn leven keepte, werd met 2-1 gewonnen. Willem II klom toen met 16 punten uit 7 wedstrijden naar de bovenste regionen van de ranglijst.

De situatie is een half jaar later echter totaal anders. Na de wedstrijd tegen PSV werd er nog wel gelijk gespeeld tegen FC Twente en Fortuna Sittard, waarna een schier oneindige reeks met nederlagen volgden. Na de winterstop werd her en der nog wel een puntje gepakt. Omdat echter van alle directe concurrenten – PEC Zwolle, Sparta en Fortuna Sittard – werd verloren, dreigt degradatie.

Dit weekend zal met name naar de andere velden worden gekeken. De kans is groot dat PEC, Sparta en Fortuna dit weekend ook geen punten pakken met Ajax, AZ en Feyenoord als tegenstander. In principe zou Willem II dus vrijuit kunnen spelen. Het komt aan op de laatste 3 wedstrijden. De wedstrijden van morgen lijkt voor Willem II een tussendoortje. Een tussendoortje waarin trainer Kevin Hofland over een nagenoeg volledig fitte selectie kan beschikken. Er lijkt geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in de basiself die met 1-0 won van Vitesse.

De aftrap is om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.

100 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments