MATCHDAY: PSV – Willem II

140
9068
EINDHOVEN - 01-09-2018, Philips stadion. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019. (Left-right) PSV player Hirving Lozano , Willem II player Diego Palacios during the match PSV - Willem II.

Zaterdagavond gaat de Trots van het Voetballand gesteund door het massaal meereizende Rood-Wit-Blauwe leger in Eindhoven op bezoek bij het geplaagde PSV. Om kwart voor acht wordt de bal aan het rollen gebracht. Het topaffiche staat onder leiding van arbiter Lindhout. Rob Dieperink fungeert als VAR.

Onze club deed het afgelopen weekend meer dan uitstekende zaken. Met verdienstelijk spel en hard werken werd Heracles verslagen, terwijl de nummers vijf tot en met tien niet tot winst wisten te komen. De voorsprong op nummer vijf PSV liep op tot vier punten en met veertig punten doen we het nu, begin februari, al beter dan in tien van de afgelopen twaalf volledige eredivisieseizoenen. Dat het lekker gaat is een understatement.

Hoe anders is de situatie bij PSV. De Eindhovenaren maken een rampzalig seizoen door. Het ontslag van coach Van Bommel lijkt de club niet aan nieuw elan, maar eerder van de regen in de drup geholpen te hebben. Sinds de winterstop werden er twee punten behaald door gelijke spelen tegen laagvliegers VVV en FC Twente. In de beker bleek Keuken Kampioen-middenmoter NAC een maatje te groot en ook de laatste competitiewedstrijd, afgelopen weekend in Amsterdam, leverde geen punten op voor de ploeg van Ernest Faber. Het is duidelijk: Willem II treft een tegenstander die onder hoogspanning staat.

Het is dus niet overmoedig om te stellen dat de uitgangspositie voorafgaand aan het duel een stuk gunstiger is dan we gewend zijn. De historie leert ons echter dat successen in het Philips Stadion behoorlijk zeldzaam zijn. Terwijl we de afgelopen jaren meermaals wisten te winnen in de Arena en de Kuip dateert het laatste punt bij PSV van twintig jaar geleden. Op 5 september 2000 lonkte de overwinning door goals van Tom Caluwé en Mariano Bombarda, maar zorgde een late gelijkmaker van Claudio alsnog voor een puntendeling. Voor de laatste winstpartij moeten we 37 jaar terug. Op 3 september 1983 zorgden Toon Nelemans en Clemens Bastiaansen voor een 1-2 zege. Thuiswedstrijden tegen PSV zijn de laatste seizoenen daarentegen bijna een garantie op succes. Van de laatste vijf thuisduels ging er slechts één verloren en werden er twee gewonnen, waaronder de onvergetelijke 5-0 van 10 maart 2018. Drie maanden geleden trok onze club in de heenwedstrijd met 2-1 aan het langste eind.

Doelman Wellenreuther, die tegen Heracles ontbrak vanwege een liesblessure, lijkt op tijd fit te zijn. Ook Bart Nieuwkoop en Miquel Nelom trainden weer mee. De knieklachten van Damil Dankerlui deze week even mee kampte zijn geen sta-in-de-weg voor zaterdag. Bij PSV keren de geschorste Afellay en de geblesseerde Gutierrez weer terug.

140 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments