Coming up: PSV – Willem II

22
2253

De strijd om direct lijfsbehoud nadert zijn ontknoping. Nog vijf wedstrijden scheiden Willem II van het einde van de reguliere competitie. Morgen om kwart voor negen wacht de uitwedstrijd tegen PSV. Arbiter Nijhuis moet het duel in het Philips Stadion in goede banen leiden. Van de Ven en Schaap vlaggen. De verantwoordelijkheid van vierde official rust op de schouders van de heer Dieperink.

Onze club likte deze week de wonden van de catastrofaal verlopen thuiswedstrijd tegen Twente. In vijfenveertig minuten van euforie over de aanstaande handhaving naar teleurstelling, frustratie en woede over opnieuw een vermijdbare nederlaag. In plaats van Excelsior een zeer gevoelige -en misschien wel beslissende- slag toe te brengen, hijgen de Kralingers ons nog altijd in de nek. Als het niet zo’n cliché was zou je zeggen dat vanaf nu iedere wedstrijd een finale is.

PSV-uit dus. Op het oog een kansloos affiche. In de laatste drie edities van het duel waren we echter steeds een haardikte van een stunt verwijderd. Willem II’s pijnlijke relatie met de slotfase transformeerde een voorsprong tot nederlagen in respectievelijk de 93e, 82e en 87e minuut. De Tricolores wisten bovendien in de laatste vier uitduels in Eindhoven het net te vinden, iets wat ons voorzichtig uitgedrukt niet altijd gegeven is buiten Tilburg.

PSV is sinds de thuisnederlaag tegen Ajax op achtervolgen aangewezen. Ook daar kan men zich dus geen misstap meer permitteren. We zijn morgen dus zeker niet de enige ploeg die onder druk aan de aftrap verschijnt. De ploeg van Cocu mist daarnaast met Guardado (bovenbeenblessure) en Bruma (geschorst) twee sterkhouders. Locadia is na een maand blessureleed weer beschikbaar. Aan onze zijde is de ziekenboeg, hoewel zeker niet leeg, gelukkig wat minder drukbezet dan de afgelopen maanden.

Zware tegenstander of niet; in deze fase van de competitie mag simpelweg geen sprake meer zijn van ingecalculeerde nederlagen. Ieder bonuspunt kan immers beslissend blijken op 8 mei. Een surplus aan kwaliteit aan de overkant moet worden gecompenseerd met noeste arbeid en strijd. Met elf Stoere Kerels.

Kom op mannen, vecht je leeg voor de Trots van het Voetballand.

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments