Coming up: PEC Zwolle – Willem II

390
14833
Van Polen in duel met Pavlidis (foto: (c) Toin Damen)

Het is zover: de Eredivisie gaat verder. Helaas nog altijd in lege stadions. Voor Willem II begint de tweede seizoenshelft morgen (vrijdag) met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Een duel tussen de nummer 14 en 18 van de Eredivisie.

Voor veel clubs is de winterstop een goed moment om energie te tanken voor de tweede helft van het seizoen. Daar lijkt bij Willem II geen sprake van te zijn; de club kende een erg roerige voorbereiding. Keeperstrainer Harald Wapenaar vertrok. Wapenaar was alles behalve te spreken over de samenwerking tussen hem en trainer Grim. Veel Willem II-spelers vonden het vervolgens nodig om op social media allerlei statements te maken. De spelersgroep is hierover aangesproken door een groep supporters. En dan zou er ook nog een handgemeen zijn geweest tussen twee spelers. Een alles behalve vlekkeloze voorbereiding dus.

Is de selectie dan wel voorzien van de nodige versterkingen? Nee, ook dat is helaas nog niet het geval. Vooralsnog is Kilian Ludewig de enige versterking. De komst van de 21-jarige speler van Red Bull Salzburg is nog niet officieel aangekondigd.

Ook tegenstander PEC Zwolle kent geen prettige voorbereiding op het duel met Willem II. De ploeg van trainer Dick Schreuder heeft te maken met veel coronabesmettingen. Onbekend is om welke spelers het precies gaat. PEC had de KNVB verzocht om het duel te verplaatsen, maar daar heeft de voetbalbond geen gehoor aan gegeven.  Als een club twaalf fitte veldspelers en één doelman op de been kan brengen, kan de wedstrijd volgens de KNVB-protocollen doorgaan.

Beide clubs zullen vrijdag op hetzelfde hopen: een ommekeer. PEC Zwolle wist tot nu toe pas één keer te winnen en speelde drie keer gelijk. Willem II heeft al acht wedstrijden op een rij verloren en pakte voor het laatst een puntje in oktober. Willem II zal het in ieder geval moeten doen zonder de geschorste Jenssen.

390 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments