MATCHDAY | PEC Zwolle – Willem II

55
7458
zwolle

Coming up | PEC Zwolle – Willem II

We gaan weer beginnen! En hoe. Starten met een (in de vakantieperiode) vol uitvak bij een van de verste uitwedstrijden.
Fantastisch om te zien hoe Willem II leeft in de regio.

Er is veel gezegd en geschreven over de voorbereiding van Willem II. Joris Mathijssen wil niet schikken voor middelmaat en dus moet Koster het vrijdag doen met het materiaal wat hij nu tot zijn beschikking heeft.
Zolang de transferdeadline op 1 september blijft staan zullen clubs als de onze hier tegenaan blijven lopen. De markt waar Willem II zoekt zit (nog) op slot.

Tot die tijd moeten Kohlert, Nunnely en Holmen het vertrek van Tapia, Isak, Palacios en Crowley zien op te vangen.
Doorselecteren heet dat. In september staat voor Willem II naast PEC Zwolle ook Vitesse, Fortuna Sittard, Emmen en Feyenoord op het programma.

De voorbereiding van Willem II leert dat de basis niet veel onder doet, ik dus zelfs te beweren véél beter is, dan het startelftal van vorig seizoen:
Wellenreuther, Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios, Llonch, Crowley, Lieftink, Croux, Sol, McGarry.

Het ziet er naar uit dat Willem II in de volgende opstelling zal gaan starten tegen PEC Zwolle:
Wellenreuther, Lewis, Holmen, Peters, Heerkens, Llomch, Saddiki, Vrousai, Nunnely, Pavlidis, Kohlert

De échte uitdaging zit ‘m op de bank. De spoeling is dun zeker met een geblesseerde Woud en geschorste Dankerlui.
Daar waar vorig jaar nog geput kon worden uit spelers als Branderhorst, Kolovos, Akkaynak, Kristinsson en MeiBner zal Koster nu moeten putten uit McGarry, Ogenia, Coulibaly en lichtpuntje uit de voorbereiding Rick Zuijderwijk.

Hoewel misschien (nog) te licht voor de basis is er hoop dat we wederom een nieuw groeibriljantje in de selectie hebben. Hopelijk geven de wedstrijden voldoende mogelijkheden om hem, maar bijv. ook Ogenia, van den Bogert etc. speelminuten te geven.

Overigens geldt de spelersproblematiek evenveel voor de ervaren trainer John Stegeman van PEC Zwolle. Misschien niet vanwege het transfergeweld, maar aan de vooravond van de wedstrijd tegen Willem II kan hij (nog) geen beroep doen op spelers als Vito van Crooij, Kennet Paal, Bram van Polen, Mike van Duinen en Thomas Lam.
Het lijkt er op dat er voornamelijk noodverbanden moeten worden aangelegd links- en rechts achterin, juist daar waar de kracht van Willem II ligt met aanwinsten Nunnely en Kohlert.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Manschot en vangt aan om 20:00.
Zoals aanvoerder Jordens Peters zei in een recent interview, laten we zorgen dat Willem II morgen bovenaan staat in de Eredivisie.

Come on Willem II!
Mocht je nog geen voorspelling hebben gedaan, vul die dan snel in via DEZE LINK en maak kans op 2 wedstrijdkaarten voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
NicK3R
Lid
NicK3R

Pipo in de Goal. Tjongejonge! Gelukkig hebben we voorin wel kwaliteit.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik ben ook heel benieuwd… Het is een beetje de doven tegen de blinden vanavond.
Ik hoop dat wij aan het langste eind trekken!!!

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

En maar hopen dat de wifi werkt op de campibg. Heb er zin in !

Dafkuh
Lid
Dafkuh

Het team wat vanavond begint is beter als het team wat vorig jaar de eerste wedstrijd speelde,ik heb er goede hoop op.
We winnen met 1-2 pavlidis scoort de eerste eredivisie goal van dit jaar!

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Weet niet goed wat ik ervan mag verwachten vanavond. We kunnen nog net een eredivisiewaardig elftal in het veld brengen. Tegen OFI maakte dat team een frisse indruk, maar welke waarde mag je hechten aan zo´n oefenpotje. Vooral op het middenveld hebben we veel voetbalvermogen ingeleverd (Tapia, Crowley). Zou zo maar kunnen dat we veel lange ballen zullen zien op onze snelle aanvallers. Ben zeer benieuwd.

PS ik teken voor een punt.

frannekesol
Lid
frannekesol

Spanning begint toch wel te komen nu….

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Als je ziet wat er overal nog weg gaat bij alle clubs, Lozano, Peterson,Til, enz….
De komende weken staat zowat ieder elftal met een ander team in het veld.
Je weet zo als supporter(van welke club dan ook) toch niet meer waar je aan toe bent!
Ze moeten bij de FIFA en KNVB toch de komende jaren kritisch gaan kijken of ze niets kunnen doen aan de transferperiode.
Als het zo door blijft gaan ( en dat is al een aantal jaren) dan gaat het niveau ( uitgezonderd Ajax) van de eredivisie snel achteruit.

Snorro
Lid
Snorro

Zo nog ff de laatste dingetjes regelen voor de vakantie en dan volle gas naar Zwolle. Zin in!!

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Het kan ook erger.. Heracles verkoopt 1 dag voor de start van de competitie haar beste speler! Willem II heeft in ieder geval al een tijdje kunnen werken met deze basiself (op Holmen na)…! Ben echt heeeel benieuwd naar vanavond!

Pavi
Lid
Pavi

Aanname in Telegraaf staat haaks op de uitspraken van Koster in BD van deze ochtend.

OldskooL
Lid
OldskooL

Hoppa zin in! Bijna klaar mee en noeste arbeid. Sebiet vlug douche pilske vatten wa kanen in de stad en naar het stadion stiefelen. En zo blauw als tientje mee 3 punten op zak naar huis. Ideale vrijdag.

TilboRob
Lid
TilboRob

Stemmingmakerij artikel in de Telegraaf; Koster luidt de nood klok. Frenkie-miljoenen’ nog niet besteed bij uitgehold Willem II.

Wist niet dat Wilbert Hack ook voor de veredelde Privé schreef 🤔

John Nr1
Lid

We gaan de Frenkie miljoenen ook niet investeren in spelers en dat is maar goed ook.

Fundament moet gelegd worden met degelijke kantoor organisatie, professionele jeugdopleiding op eigen complex en een stadion dat voldoet aan hedendaagse eisen. Daarmee werk je naar begroting van 16-17 miljoen en kun je structureel stappen zeten ipv paar incidentele successen

Die spelers voor dit seizoen komen exht wel

dn Baaierd
Lid

En toch zou er misschien wel een miljoen extra dit seizoen in de selectie mogen worden gestoken, zodat je dragende of nieuwe spelers ook voor langere tijd kunt binden. Waardoor je een fundament legt voor meerdere jaren. Door verkoop van eventuele spelers kun zo je miljoen weer terug verdienen.

John Nr1
Lid

Dat investeren van miljoen of meer kan niet zo maar. Je moet eigen vermogen en begroting uit elkaar halen. Als je miljoen euro investeert voor spelers die 2.5 jaar blijven dan moet je op je begroting 400.000 euro per jaar (plus salaris) kunnen dekken. Want je moet die investering afschrijven. Dat is op een begroting van 12.5 miljoen lastig of je moet een verlies op je exploitatie pakken. Makkelijk roepen om miljoenen te investeren maar dan moet je ook realiseren dat je die ook jarenlang moet gaan afschrijven. Onder Verbunt en externe financiers werden er ook miljoenen geïnvesteerd en maakten… Lees verder »

dn Baaierd
Lid

Als je als bedrijf geld hebt en dit kunt investeren in een machine die sneller en efficiënter werkt. Dan doe je dat toch ook. Dit is nu ook het geval als je nu wat meer investeert, en daardoor hoger eindigt op de ranglijst (linkerrijtje). Dan willen volgend seizoen spelers misschien wel komen die nu nog niet willen komen, en dit geldt ook voor sponsoren en supporters. Die nu nog de boot af houden, maar dan wel er mee instappen. En ik ben het met je eens dat je moet investeren in de jeugd en de faciliteiten. Maar als je als… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Dn Baaierd, het verschil is alleen dat je een machine alleen hoeft aan te schaffen en een goeie speler moet hier ook willen komen! Men vergeet vaak dat als we een speler willen aantrekken er 3 partijen akkoord moeten gaan. Bij een machine is er dat 1 minder.

dn Baaierd
Lid

Robby, dat klopt dat er een derde partij tussen zit plus nog eens andere clubs die deze desbetreffende speler willen hebben. Maar als er bijv een Zuiderwijk die op het punt van doorbreken staat kan kiezen tussen ik noem nu gewoon 2 wille keurige clubs, een Az of een Emmen dan kiest hij voor Az. En waarom omdat zij beter en mooier voetbal spelen. En hij er vanuit gaat dat hij daar ook beter van word. Zoon club willen en moeten wij toch ook zijn/worden. Dat spelers denken van daar wil ik graag spelen want daar word ik beter en… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Dat heeft tijd nodig dn Baaierd. Als een speler nu moet keizen tussen Emmen en ons zal ie voor ons kiezen. Maar de spelers die wij graag willen kunnen kiezen tussen grotere clubs als Emmen en willen vaak nog even wachten in de hoop dat er een sportief betere club komt. Pak Holmen bijvoorbeeld die kon uit 25 clubs kiezen als ik hem moet geloven waaronder Amiens (nr 15 uit Frankrijk). Dat is wel een ander kaliber dan Emmen. Hij heeft tot het laatste gewacht met zijn keuze (wilde voor aanvang van de competitie bij een club zitten) en dat… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@John Nr1,

Onder Verbunt en de externe financiers werden er geen miljoenen geïnvesteerd maar werd er gewoon met geld gesmeten wat er niet was. Er werd geïnvesteerd in spelers die stuk voor stuk miskopen waren en de enige die er beter van werden waren de externe financiers zelf.

Kees
Gast
Kees

Weer die ouwe koeien….. pfft

Dirruk
Gast
Dirruk

@Kees,

Die ouwe koeien hebben er destijds bijna voor gezorgd dat we als club failliet gingen dus is het helemaal niet verkeerd om die af en toe nog uit de sloot te halen om duidelijk te maken wat er kan gebeuren als er prutsers het beleid voeren bij onze club. “Lest we forget”.

Ga jij nou maar snel weer naar de onzin van Wilber Hack en Max vd Put luisteren i.p.v. hier nikszeggende reacties te geven.

013
Gast
013

Allemaal leuk John maar jij weet toch ook met de jeugdopleiding als je een talent rond hebt lopen dat ie in de jeugd wordt weggekocht door andere clubs voor ongeveer een 100.000 dan moet je veel verkopen voor de Frenkie miljoenen dus dat is gewoon geld weggooien investeren in je eerste elftal kun je meer mee verdienen dan met de jeugdopleiding

Frank1896
Lid

Misschien nog eens gaan kijken hoeveel ton wij de afgelopen jaren hebben binnengehaald met transfers van spelers die in onze jeugdopleiding hebben gespeeld. Ik denk dat dit een meervoud is van de kosten die voor de jeugdopleiding gemaakt worden.

Dirruk
Gast
Dirruk

@John Nr1, De punten die jij nu aanhaalt zijn exact de punten die onder Berry van Gool de afgelopen 5 jaar niet of op een totaal verkeerde manier zijn aangepakt. Een goede kantoor organisatie is essentieel bij een BVO en daar ontbreekt het aan de Goirleseweg tot op heden aan. Men doet maar wat en de ja maar, nee want mentaliteit is het enige wat men goed beheerst. Mooi voorbeeld was toen we de bekerfinale hadden bereikt de organisatie “omviel” omdat men moest werken, er van buitenaf betaalde krachten moesten worden ingehuurd om alles in goede banen te leiden. Ook… Lees verder »

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Idd Dirk, daar noem je iemand, onze “veiligheids” manager, destijds ooit aangenomen om onze “hooligans” aan te pakken omdat hij een verleden had bij de politie. Hij heeft niks aangepakt, hij heeft alleen maar haat gezaaid (jegens hem) door supporters erbij te naaien, leugens te verspreiden en zogenaamde risico’s aan te dikken zodat zijn functie gewaarborgd bleef. Inmiddels zit hij alweer ruim 20 jaar schat ik vastgeroest in de organisatie en is hij verantwoordelijk voor zaken waar hij niet capabel en opgeleid is. Als je dan toch wil professionaliseren, adviseer ik om met deze beste man te beginnen en iemand… Lees verder »

LK1896
Lid
LK1896

”Koster zal intern de noodklok hebben geluid nu hij over een minimaal aantal middenvelders beschikt en met een uitgeholde selectie aan de competitie moet beginnen.”

Gewoon een aanname dus. Stemmingmakerij inderdaad. Komt allemaal goed!

Robby
Lid
Robby

Nou ik denk dat we wel kunnen concluderen dat Wilbert een nieuwe bron moet zoeken bij onze club want deze heeft hem goed voor schut gezet.

drobs
Lid
drobs

In principe hebben we nu wel 2 nieuwe spelers..
Oké wel van onze eigen jeugd, maar ze zijn nu dacht ik wel gepromoveerd naar het eerste?

Kees
Gast
Kees

twee verrassende namen worden niet voor de wedstrijd van morgen bekend gemaakt, maar daarna

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

De week erna bedoel je.

dn Baaierd
Lid

Voor 1 september😉

Rene
Gast
Rene

Is dat september 2019, dn Baaierd? grin

nation
Gast
nation

8 februari 2068

dn Baaierd
Lid

Dat is voor ons allemaal een vraag 🙈😂😂

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Tuurlijk was het fijnste geweest als we de selectie nu al rond hadden of zo goed als rond. Maar liever nog ff wachten zodat onze selectie wordt versterkt met kwaliteit. Dan dat we nu allemaal van die halve hadden die geen flikker toevoegen dan weet je op voorhand al dat het een kut seizoen gaat worden. Als de komende weken echte versterkingen bij komen. Dan trek je De evt punten die je nu verliest gaande het seizoen wel recht Want de spelers die tot op heden zijn gehaald zijn op het 1e oog geen miskopen in hoeverre je dat kunt… Lees verder »

UNITED
Gast
UNITED

Wel slim van joris. De eerste 3 maanden geen spelers onder contract hebben zodat het salarisbudget met 25% omhoog gaat.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

@kees En die namen zijn?

frannekesol
Lid
frannekesol

Hebben we iets van een sfeeractie, bijvoorbeeld vlaggen?

Man in de regenjas zonder iets er onder aan
Gast
Man in de regenjas zonder iets er onder aan

Ja. Hebben een groot tribunedoek geschilderd met de tekst: Hup Willem II met op de achtergrond een leeuw met een voetbal in z’n handen die tegelijkertijd het clublied zingt met al zijn welpjes. Dit symbool voor nieuw leven zoals ook dit seizoen weer alles nieuw is. Heel mooi om te zien. Daarnaast neem ik m’n spandoek mee met ‘Vrousai mag ik je shirt?’.

Snorro
Lid
Snorro

Geloof er helemaal niks van.

9jan
Lid
9jan

Heb je toch iets onder je regenjas, als je zijn shirtje krijgt.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Mijn onderbuikgevoel zegt dat we maximaal eenmaal scoren (Nunelly). Dan hopen dat Wellenreuter zijn doel schoon kan houden.

Het is trouwens zeer lang geleden dat we tijdens de start van de competitie een wedstrijd konden winnen, maar dit moment komt wel steeds dichterbij;)

Ome Joop
Lid
Ome Joop

0-1, Pavlidis

Tricoooo
Lid
Tricoooo

46′ 0-2 Vrousai
Rust.

Vult iemand de 2e helft in?

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Vooruit…’83 0-3 Mats Kohlert

Mats mats mats kohlert

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

’89 0-4 omhaal heerkens

TILBURG
Gast
TILBURG

1-4 eigen goal Wellenreuter

Snorro
Lid
Snorro

Met een omhaal?

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

1-5 Dankerlui kopt de bal vanaf de tribune de goal in

tricolores1896
Gast
tricolores1896

1-6 in de slotsecondes… ik scoor ook nog!

1896Tilburg
Lid
1896Tilburg

1-7 Koster met zn rechter kleine teen

Frankwie
Gast
Frankwie

1-10: Lewis van achter de driepuntslijn.

Lex
Lid
Lex

De VAR keurt die van Wellenreuter af.
En dan een hattrick van Zuijderwijk > 0-13!

JTW
Lid
JTW

Lex, je bent de zwakste schakel. Tot ziens!