Coming up: PEC Zwolle – Willem II

10
1322

Met nog twee wedstrijden te gaan vormen de play-offs alleen nog een theoretische dreiging. Terwijl achter de schermen wordt gesleuteld aan de staf en selectie voor volgend jaar, kan het seizoen zonder druk worden uitgespeeld. De voorlaatste speelronde voert onze club zondag richting Zwolle, waar in het MAC³PARK Stadion (toe maar) de uitwedstrijd tegen het plaatselijke PEC wacht. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Dieperink. Hij wordt geassisteerd door de heren Balder en Schaap en vierde man Ruperti.

Met zes punten voorsprong op én een veel beter doelsaldo dan de nummers zestien en zeventien Roda en Sparta is het eredivisieschap praktisch veiliggesteld. Er kan dan ook vrijuit worden gevoetbald. Om het seizoen waardig af te sluiten én om voor een passend afscheid te zorgen van al diegenen die volgend jaar niet meer actief zullen zijn voor de Trots van het Voetballand. Onder hen bevindt zich ook huidig hoofdtrainer Reinier Robbemond die wordt opgevolgd door Adrie Koster, zo weten we sinds deze week.

PEC Zwolle was misschien wel dé revelatie van de eerste seizoenshelft. Met een vierde plaats in december leek de ploeg van John van ’t Schip op weg naar het sterkste seizoen uit de clubgeschiedenis. Na de winterstop kwam de klad er echter in en presteerde alleen hekkensluiter FC Twente zwakker dan de Blauwvingers. Desondanks is het uitzicht op de play-offs om Europees voetbal nog altijd springlevend. Willem II treft daarmee zondag een tegenstander waarvoor nog altijd veel op het spel staat.

Duels met PEC zijn voor onze club de afgelopen jaren geen garantie op succes gebleken. Eerder dit seizoen ging een verdienstelijk spelend Willem II voor eigen publiek op de valreep onderuit na een 2-0 voorsprong. De laatste uitwedstrijd in Zwolle leverde, met name dankzij goed keeperswerk van Kostas Lamprou, een doelpuntloos gelijkspel op. De laatste overwinning op Zwolse bodem dateert van 21 april 2006, toen in het eerste duel van de nacompetitie met 2-4 werd gezegevierd in het Oosterenkstadion. Er zal zondag dus hard gewerkt moeten worden voor de punten. Dit zal Willem II moeten doen zonder Bartholomew Ogbeche, die als gevolg van zijn gele kaart tegen Feyenoord een schorsing moet uitzitten.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments