Coming Up | Pec Zwolle – Willem II

15
2065

Nu de rookdampen van het aangekondigde vertrek van Jurgen Streppel en Carlos Aalbers zijn opgetrokken, wacht ons weer een gewone competitiewedstrijd in Zwolle tegen de Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle. De eerste van 7 finales om er maar weer eens een cliché tegenaan te gooien.

Door de schamele 7 punten die we na de winterstop slechts hebben behaald, staan we nu alleen op doelsaldo boven de degradatiestreep. Excelsior ruikt bloed en met wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en FC Twente in het verschiet, is het dus belangrijk dat er resultaten geboekt gaan worden, te beginnen morgen in het IJsseldeltastadion – een van de lelijkste, zoniet het lelijkste stadion in de eredivisie – in Zwolle.

Dit zal niet eenvoudig zijn. Om een of andere reden ligt PEC Zwolle ons niet. De nederlagen tegen PEC zijn nooit groot en vaak ongelukkig. Zo wist PEC eerder dit seizoen in Tilburg te winnen door een van richting veranderde vrije trap. Onze laatste overwinning tegen PEC dateert van 20 april 2012 toen PEC, toen nog FC, Zwolle al lang en breed kampioen was van de Jupiler League. Voor de laatste uitoverwinning moeten we nog verder terug, naar 7 februari 2003 om precies te zien. Toen FC Zwolle nog in het Oosterenkstadion speelde, Johan van de Werff bij de Zwollenaren in de goal stond en Emile van de Meerakker onze linksback was. Dat waren nog eens tijden. Het werd toen 0-3.

Bij Willem II begint de spanning toe te nemen. Spelers beginnen zich in de media kritisch uit te laten over medespelers – iets wat vorig jaar ondenkbaar was – en het spel oogt angstig en inspiratieloos. Wat met name zorgen baart is dat Willem II moeite lijkt te hebben om een tegenslag te verwerken. Na de (onterechte) penalty die Willem II tegen AZ tegen kreeg gingen de schouders hangen en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Voeg hierbij een voorhoede die 0,0 kansen weet te creëren en de 15e plaats is verklaard. Jurgen Streppel sprak eerder deze week uit dat er waarschijnlijk spelers hun plaats moeten afstaan. Waarschijnlijk doelt hij onder meer op de hopeloos uit vorm zijnde Lucas Andersen en Erik Falkenburg.

PEC Zwolle dan. PEC draait een vrij kleurloos seizoen in de middenmoot (Wij zouden er blind voor tekenen). Met 11 overwinningen en evenzovele nederlagen vinden de Zwollenaren zichzelf terug op de 9e plek met 38 punten. PEC leek goed in vorm door 4 overwinningen op rij tegen achtereenvolgens Feyenoord, ADO Den Haag, SC Cambuur en De Graafschap. Vorige week haperde de motor echter met een 2-1 nederlaag tegen FC Twente tot gevolg. Hopelijk blijft de motor ook morgen nog wat pruttelen, waardoor wij voor het eerst in 13 jaar weer met 3 punten terug naar Tilburg kunnen keren.

Wat is jouw verwachting van vanavond?

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments