Coming Up | NEC – Willem II

6
2218

We mogen weer! Aankomende zondag (16.45 uur) gaat Willem II in Nijmegen op bezoek bij NEC. Voor de hervatting van de competitie. Op naar handhaving!

Gelukkig (of helaas) bieden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Willem II is de laatste 5 competitiewedstrijden ongeslagen (11 punten), maar de laatste 5 competitiewedstrijden tegen NEC gingen op één 0-0 na allemaal verloren (0-1, 2-3, 3-1 en 3-5).

Met het transferwindow nog “open” kan het zomaar zijn dat er deze maand nog elftallen op de schop gaan. In dat opzicht is het jammer dat Willem II NEC al in januari treft. Met het naderende vertrek van Rens van der Eijden en wellicht Christian Santos kan NEC deze transferperiode zomaar eens een zware klap krijgen.

Bij Willem II lijkt het daarentegen relatief rustig. Buiten sluimerende belangstelling van SC Heerenveen voor Braber en de (mogelijke) aanwezigheid van Peters op een lijstje van AZ wordt er weinig actie verwacht op de Goirleseweg. Qua versterkingen ligt de nadruk op een spits én zal op de achtergrond hard gewerkt worden aan het verlengen van enkele aflopende contracten.

Zowel NEC als Willem II sloten de eerste competitiehelft af met een overwinning. NEC won met 3-1 van Feyenoord en staat met 27 punten op de 6e plek. Willem II rekende af met Roda JC en bezet met 18 punten de 13e plek.

Voor de Tricolores zal de hervatting van de competitie, met wedstrijden tegen zo ongeveer de hele middenmoot in het teken staan van aanhaken of afhaken. De afstand tot plek 16 is 5 punten, maar de afstond tot plek 10 is slechts 2 punten.

Voor de statistieken: het duel in het Goffertstadion staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Hij wordt bijgestaan door Arie Brink en Roger Geutjes. Vierde official is Erwin Blank.

Willem II wordt in Nijmegen ondersteund door (bijna) 480 supporters. Laten we hopen dat de drie punten meegaan in de bus naar Tilburg.

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments