Coming up: NEC-Willem II

72
6684
De Sa (foto: Toin Damen)

Aanstaande zondag trapt Willem II om 12.15 uur af tegen NEC. Wanneer je de stand erbij pakt, is dit een subtopper. De nummer 6 tegen de nummer 7. Ook na de eerste competitiewedstrijd stonden beide ploegen gebroederlijk naast elkaar, maar dan op plek 17 en 18. Zowel NEC als Willem II kenden een valse start. Willem II verloor kansloos met 0-4 tegen Feyenoord en NEC ging al net zo kansloos onderuit in Amsterdam tegen Ajax: 5-0. Vervolgens wisten beide ploegen twee keer te winnen, waardoor ze zijn opgeklommen naar het linkerrijtje.

Het is voor het eerst in ruim 4 jaar dat Willem II het opneemt tegen NEC. NEC degradeerde in 2017 naar de (toen nog) Jupiler League en wist pas afgelopen seizoen terug te keren. NEC mag met recht een angstgegner worden genoemd voor Willem II. Tijdens de laatste ontmoeting op 15 januari 2017 verloor Willem II door een doelpunt van Jay-Roy Grot en de 11 ontmoetingen ervoor wist Willem II ook niet van NEC te winnen. De laatste overwinning op NEC dateert van 30 december 2007 (!). Willem II won toen met 3-0 met een hattrick van Rydell Poepon.

Willem II
Willem II staat er na 3 wedstrijden beter voor dan vooraf werd verwacht. Na een kansloze nederlaag tegen Feyenoord werd knap met 0-3 gewonnen in Arnhem tegen Vitesse. Thuis tegen een zwak PEC Zwolle werd gedaan wat er gedaan moest worden: 1-0. Positief punt hierbij is dat twee keer de 0 werd gehouden. De terugkeer van Timon Wellenreuther in de goal zal hier ongetwijfeld iets mee te maken hebben.

De wedstrijd tegen NEC is de eerste na sluiting van de transferperiode. Willem II lijkt de selectie goed op orde te hebben. Op de laatste dag van de transferperiode werd talent Ringo Meerveld van FC Den Bosch vastgelegd en werden de Griekse connecties aangesproken door Argyris Kampetsis te huren van Panathinaikos. Hierdoor zijn nu alle posities dubbel bezet.

Never change a winning team, lijkt te gelden voor trainer Fred Grim. Hoewel Bergstrom terugkeert van een schorsing, zal Grim waarschijnlijk geen veranderingen aanbrengen in zijn basiself. Dit houdt in dat Heerkens weer een basisplaats zal hebben en ook Saglam in de basis zal starten. Saglam lijkt hetzelfde te hebben als Mike Tresor vorig seizoen. Er is het nodige aan te merken op zijn spel, maar met assists en doelpunten is hij erg belangrijk.

NEC
De laatste wedstrijd van het seizoen 2020/2021 zal menig Willem II-supporter een glimlach om de lippen hebben bezorgd. Na een zeer matig seizoen waarin NEC slechts als 7e eindigde in de KKD-divisie, moest de finale van de play offs worden gespeeld tegen NAC. NAC waande zich alweer in de eredivisie. Via livestreams op Omroep Brabant konden wij volgen hoe het promotiefeest werd voorbereid. De Bredanaars kregen echter het deksel op de neus: 1-2. Het winnende doelpunt werd in de 89e minuut gescoord door Okita.

Deze toevallige promotie maakte wel duidelijk dat er nog werk aan de winkel was in Nijmegen. NEC haalde diverse nieuwe spelers, waarbij de meest opvallende uiteraard Lasse Schone is.

Deze aanwinsten konden de eerste wedstrijd nog geen potten breken. Na de forse nederlaag in Amsterdam werd echter wel twee keer gewonnen, waarbij ook de 0 werd gehouden. In Almelo werd met 0-1 gewonnen van Heracles. Hierbij hielp Heracles Bakis de Nijmegenaren door nog in de eerste helft een oliedomme tweede gele kaart te pakken. Net als Willem II kende NEC een week eerder ook geen problemen tegen PEC Zwolle.

Opvallende speler bij NEC is de jonge Turk Ali Akman. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Eintracht Frankfurt. De Turk wist al 2 doelpunten te maken. Verder komen we bij NEC nog twee oude bekenden tegen. Mattijs Branderhorst doorliep de jeugdopleiding van Willem II en speelde 27 wedstrijden in het eerste. Mattijs was onder de Willem II-supporters geliefd door zijn fanatisme. Vorig seizoen werd Ole Romeny gehuurd van NEC. Hij kon geen potten breken. De koopoptie werd door Willem II dan ook niet gelicht.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van Pol van Boekel

72 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments