MATCHDAY: NAC – Willem II

60
2545

Zondag speelt Willem II om 12:15 een uitwedstrijd tegen onze aartsrivaal: NAK. Gesteund door een bomvol uitvak gaan de Tricolores strijden voor een belangrijke driepunter.

Na een reeks van teleurstellende resultaten tegen laagvliegers als Fortuna Sittard en De Graafschap, behaalde Willem II een belangrijk punt tegen Feyenoord. Een verdiend punt, want met een beetje meer geluk (en zonder VAR) had Willem II die wedstrijd kunnen winnen. Dankzij dat puntje staat Willem II nu op de 11e plaats op de ranglijst. Wie alle wedstrijden van Willem II heeft gezien, zal zeggen dat Willem II best wat hoger had kunnen staan. Ondanks dat gegeven, zie je een belangrijk iets: Willem II leeft. De speelstijl van Koster heeft ervoor gezorgd dat de sfeer rondom Willem II totaal anders is dan vorig seizoen. Ook zie je een duidelijke connectie tussen de spelersgroep en de supporters. Dat zie je ook zeker terug in de uitverkochte uitvakken.

De club uit Breda doet het wat minder dit seizoen. Na acht wedstrijden spelen, is de ploeg terug te vinden op een terechte 18e plaats. De kwaliteit binnen de ploeg van Mitchell van der Gaag is ver te zoeken.

De derby is en blijft een speciale wedstrijd. Dat merk je aan alles rondom de club. Eén van de hoogtepunten rondom de derby is de laatste training voor de wedstrijd. Koster kijkt vooral uit naar het treffen. ‘Als speler genoot ik altijd al van deze wedstrijden. Een uitverkocht stadion, gezonde rivaliteit onder de supporters met de bijbehorende ludieke acties, daar doe je het voor.’

NAC – Willem II draait vooral om prestige, maar wie naar de ranglijst kijkt, ziet dat het om meer dan prestige gaat. Een overwinning morgen betekent namelijk ook dat Willem II kan aanhaken bij de ploegen in het linkerrijtje.

60 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments