MATCHDAY: HV&CV Quick – Willem II

21
3297
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. fans in the stands of the stadium during the game Willem II - Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Woensdagavond reist Willem II voor de eerste ronde van de KNVB Beker af naar Den Haag, waar op Sportpark Nieuw Hanenburg om kwart voor acht de wedstrijd tegen de Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick wacht.

Het duel is een mooi historisch treffen tussen twee roemrijke traditieclubs uit 1896 met een respectabele prijzenkast. Met vier landstitels (drie voor ons, één voor hen) en zes bekerwinsten (twee voor ons, vier voor hen) is er flink wat edelmetaal op het veld vertegenwoordigd.

De voetbalsuccessen van Quick, dat zich in 2013 en 2014 tevens tot cricketkampioen wist te kronen, speelden zich af aan het begin van de vorige eeuw. De laatste landelijke prijs van de Hagenaars betrof de KNVB Beker (toen nog Holdertbeker) in 1916; het jaar waarin onze club de eerste landstitel bemachtigde. De daaropvolgende jaren leidde de club een meer bescheiden bestaan. In 1954 koos de club er bij de invoering van het betaald voetbal voor een amateurvereniging te blijven. Wie vervolgens de eerste landskampioen van het betaalde voetbal werd moge bekend zijn.

Vier keer eerder vonden we Quick tegenover ons. Dit leverde één overwinning, twee nederlagen (waarvan één na strafschoppen) en een gelijkspel op. Met een overwinning morgen bereiken we dus niet alleen de volgende ronde, maar wordt ook de historische balans rechtgetrokken.

Inmiddels werkt Quick zijn wedstrijden af in de derde divisie op zondag, waar het momenteel met vier punten uit acht wedstrijden hekkensluiter is. De eerste ronde van het hoofdtoernooi werd bereikt door in de voorrondes af te rekenen met DVS’33 uit Ermelo en DUNO uit Doorwerth.

Als Willem II’ er valt er momenteel met een zesde plaats op de ranglijst en de beste seizoensstart van deze eeuw bijzonder weinig te klagen. Aan de ploeg van Adrie Koster om de opperbeste stemming een mooi vervolg te geven in Den Haag. Dit zal moeten gebeuren zonder de geschorste Pol Llonch, de geblesseerden Marios Vrousai enJoão Queirós en de nog onvoldoende herstelde Miquel Nelom.

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments