MATCHDAY: HV&CV Quick – Willem II

21
3254
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. fans in the stands of the stadium during the game Willem II - Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Woensdagavond reist Willem II voor de eerste ronde van de KNVB Beker af naar Den Haag, waar op Sportpark Nieuw Hanenburg om kwart voor acht de wedstrijd tegen de Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick wacht.

Het duel is een mooi historisch treffen tussen twee roemrijke traditieclubs uit 1896 met een respectabele prijzenkast. Met vier landstitels (drie voor ons, één voor hen) en zes bekerwinsten (twee voor ons, vier voor hen) is er flink wat edelmetaal op het veld vertegenwoordigd.

De voetbalsuccessen van Quick, dat zich in 2013 en 2014 tevens tot cricketkampioen wist te kronen, speelden zich af aan het begin van de vorige eeuw. De laatste landelijke prijs van de Hagenaars betrof de KNVB Beker (toen nog Holdertbeker) in 1916; het jaar waarin onze club de eerste landstitel bemachtigde. De daaropvolgende jaren leidde de club een meer bescheiden bestaan. In 1954 koos de club er bij de invoering van het betaald voetbal voor een amateurvereniging te blijven. Wie vervolgens de eerste landskampioen van het betaalde voetbal werd moge bekend zijn.

Vier keer eerder vonden we Quick tegenover ons. Dit leverde één overwinning, twee nederlagen (waarvan één na strafschoppen) en een gelijkspel op. Met een overwinning morgen bereiken we dus niet alleen de volgende ronde, maar wordt ook de historische balans rechtgetrokken.

Inmiddels werkt Quick zijn wedstrijden af in de derde divisie op zondag, waar het momenteel met vier punten uit acht wedstrijden hekkensluiter is. De eerste ronde van het hoofdtoernooi werd bereikt door in de voorrondes af te rekenen met DVS’33 uit Ermelo en DUNO uit Doorwerth.

Als Willem II’ er valt er momenteel met een zesde plaats op de ranglijst en de beste seizoensstart van deze eeuw bijzonder weinig te klagen. Aan de ploeg van Adrie Koster om de opperbeste stemming een mooi vervolg te geven in Den Haag. Dit zal moeten gebeuren zonder de geschorste Pol Llonch, de geblesseerden Marios Vrousai enJoão Queirós en de nog onvoldoende herstelde Miquel Nelom.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ibo
Gast
Ibo

Come on cupfighters. Eerste half uur wedstrijd in t slot gooien en zonder schade wedstrijd uitspelen.
En dan volgende ronde NAC thuis loten 😁

Wilhelm Deux
Lid
Wilhelm Deux

Wordt de wedstrijd ergens uitgezonden?

WijZijnVoetbal
Lid
WijZijnVoetbal

Nee

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

1e ronde 215 Supporters vanavond een mooi aantal tegen een amateurclub.

Hopen dat mannen op het veld de wedstrijd sirreus nemen dan is het geen problemen. Maar gaan we de wedstrijd in ooh dat doen we wel ff dan kan het lastig worden

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Onzin. Dat vak moet gewoon vol.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Nu al aan het bier?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Off topic Jordens Peters wil blijven voetballen Jordens Peters heeft een aflopend contract bij Willem II, maar wil ook na dit seizoen blijven voetballen. De 32-jarige verdediger wordt nog nauwelijks gehinderd door de knieblessure, die hem tot november vorig jaar een flinke periode aan de kant hield. ,,Natuurlijk ben je op mijn leeftijd met dingen voor na je carrière bezig. Maar ik wil in ieder geval nog zo lang mogelijk blijven voetballen”, zegt Peters. ,,Dat is toch het leukste wat er is. Ik ben liefhebber van het spelletje. Je moet nog wel een bepaalde waarde kunnen hebben voor een club.… Lees verder »

Krilles
Lid
Krilles

Mooi stukje tekst!

Vakkie C
Gast
Vakkie C

Hoe durf je v Hooijdonk te noemen, typische rat naar Willem ii halen?! Schaam je, hebben we niet nodig. Arrogant ventje

Dirruk
Lid
Dirruk

Mark Diemers hadden ze dit jaar al op moeten halen in Sittard, dan speelde je dit seizoen mee om de prijzen, en had je een speler in huis die je na dit seizoen niet meer kun halen, omdat hij zich nu teveel in de kijker speelt. En Sidney van Hooijdonk? Die is veel te druk bezig om dickpics naar 16 jarige meisjes te sturen en kan er op het veld echt drie keer niks van. Als dat het niveau is wat je na wil streven als club, dan speel je binnenkort dus op vrijdagavond. En dan heb ik het er… Lees verder »

013 city
Gast
013 city

Fortuna wou er vorig seizoen al 2-3 miljoen voor hebben en dat lijkt mij teveel voor ons. Natuurlijk zou het geweldig zijn als het wel gebeurt

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ 013 city

Zoals Dirruk ook al aangeeft Diemers heeft zich in de kijker gespeelt en kan naar een betere club als ons. Un bv Az utrecht Vitesse en (misschien) wel PSV of zo

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Wakker worden. Diemers is niveau Fortuna. Goede trap maar geen dynamiek en geen tempo versnelling. Alles moet in de voet. Die speelt volgend jaar nog steeds voor Fortuna of het moet zijn dat Groningen weer een afdankertje haalt. Zeker niet bij ons aub.

Giant
Gast
Giant

Diemers is een man met zeer veel inzicht en creativiteit die de aansluiting van middenveld naar aanval aanmerkelijk kan verbeteren. En daar schort het nog te vaak aan bij ons clubje.

Absoluut halen! Wil je blijvend in het linkerrijtje wilt spelen dan moet je ook investeren…zo eenvoudig is dat.

Bram1979
Lid
Bram1979

Kan iemand mij vertellen of die enoão Queirós iets is, en volgend seizoen mark Diemers halen wat een spler!

Jeffreyvan1998
Lid
Jeffreyvan1998

Ik zou volgend jaar diemers halen
En Sydney van hooijdonk ophalen bij die lelijke ratten

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Wij halen niemand op uit Bavel-Noord? Syndey Van Hooijdonk ? Die volg jij niet dus,anders had je geweten dat hij nl niets kan.Ja een vrije trap nemen.Dat is dan wel het enigste.Die jongen is een typisch keukenkastjesspeler op den duur.Verder houdt het op.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Beveiliging wel in orde heren?? jako is ineens Rood Wit BlauwL…Ratjes ook hier al actief ??

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Of is het een intern-ratje? Als dat zo is….je moet je schamen.Zoek hulp.

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Het is feest in Breda, de plaatselijke dames hebben van Emmen gewonnen.De feestvreugde steeg naar ongekende hoogten.We gaan voortaan verder als Rood Wit Blauwl..Willem II zit niet in een naam ..Willem II zit in je hart.

Zekur
Lid
Zekur

Diemers absoluut! Van Hooijdonk is niveau KKD, die past niet in de Willem II ambities.