COMING UP: Heracles Almelo – Willem II

66
5921
Pavilidis scoort met zijn 2de treffer de 4-0, tevens eindstand (foto(c) Toin Damen)

Morgenavond treedt Willem II in het Erve Asito aan tegen Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink.

Voor Willem II reiken de bomen op dit moment tot aan de hemel. Na een kansloze 0-4 nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord werden in de volgende 6 wedstrijden maar liefst 16 punten behaald. Dit aantal punten is goed voor een tweede plaats achter Ajax. Een score die voor een club als Willem II vreemd aan doet. Laten we er maar van genieten, want er zullen ongetwijfeld mindere tijden aanbreken.

De huidige flow waar Willem II in zit, lijkt een combinatie van het herkenbare spel dat trainer Fred Grim probeert te spelen, de volle tribunes die de spelers naar voren stuwen, de eenheid die de spelersgroep blijkt te zijn en toch ook een portie geluk. Willem II behaalde in een week tijd drie 2-1 overwinningen tegen resp. FC Groningen, RKC en PSV. In elke wedstrijd was het tot het einde toe billenknijpen. Waar vorig jaar zulke wedstrijden niet over de streep werden getrokken, valt het dubbeltje nu steeds de goede kant op, al kwam in de wedstrijd tegen PSV toch het nodige geluk kijken. Wanneer Willem II 100 keer de wedstrijd tegen PSV speelt, zal het 99 keer niet winnen. Vorige week werd die ene overwinning behaald, waardoor Willem II met een goed gevoel naar Almelo kan afreizen. Een domper op de feestvreugde is wel de zware blessure van Freek Heerkens. Tegen PSV liep hij een zware knieblessure op, waardoor hij maanden uit de roulatie is. Sneu voor hem, omdat Freek als een vorst stond te spelen de afgelopen weken. Zijn plek centraal in de defensie zal worden overgenomen door Bergstrom. Verder zal het basisteam weinig verrassingen kennen. Het is alleen de vraag wie rechtsback speelt. Owusu en Roemeratoe waren allebei geblesseerd, maar zijn inmiddels op de weg terug. Wellicht komt de wedstrijd tegen Heracles nog net te vroeg. De kans is dan ook groot dat Schippers opnieuw een basisplaats zal krijgen. Tegen PSV deed hij dit meer dan verdienstelijk.

Heracles Almelo dan. Heracles presteert wisselvallig. Zo werd er al verloren van Cambuur Leeuwarden (2-1) en NEC (0-1). Heracles wist echter wel te verrassen door thuis AZ met 3-2 te verslaan. De winnende treffer werd diep in blessuretijd gemaakt door Rai Vloet. Door deze overwinning en een krappe 1-0 zege thuis tegen RKC staat Heracles in de middenmoot met 7 punten uit 6 wedstrijden. Met Rai Vloet is meteen de gevaarlijkste speler aan de zijde van Heracles genoemd. Vloet heeft al een behoorlijke rijtje clubs achter zijn naam. Hij speelt sinds vorig seizoen in Almelo, waar hij topscorer werd met 16 doelpunten. Verder komen we bij Heracles één bekende tegen. Ismail Azzaoui speelde in het seizoen 2017/2018 24 wedstrijden voor Willem II, waarin hij 4 keer wist te scoren.

De onderlinge ontmoetingen zijn zeker niet in het voordeel van Willem II, zeker niet in Almelo. Van de 16 onderlinge ontmoetingen in Almelo wist Willem II maar 3x te winnen. Vorig seizoen werd het twee keer 4-0. Willem II won aan het begin van het seizoen eenvoudig met 4-0, maar werd op 10 april 2021 kansloos met dezelfde cijfers afgedroogd. Een seizoen eerder werd het 4-1. Weer een jaar eerder wist Willem II wel te winnen. Toen werd het 3-4 met doelpunten van Isak, Pavlidis en Vrousai. De onderlinge ontmoetingen lijken dus garant te staan voor veel doelpunten.

66 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments