Coming up: Heerenveen – Willem II

3
1558

Goed, de tweede seizoenshelft is begonnen. En dat begin was tamelijk kut! Vollebak support van 480 kruiken in Nijmegen, maar het mocht niet baten. NEC trok een handbal verdediging op tijdens 70 van de 90 minuten en was in die andere 20 minuten levensgevaarlijk met een flink aantal counters. Verschrikkelijk anti-voetbal om te zien, maar ze hebben wel 30 punten….ten opzichte van onze 18. Beetje jammer allemaal! Daarnaast had de KNVB ook nog besloten om die volslagen doorgedraaide pannenkoek van een Kamphuis op te stellen. We mogen toch aannemen dat de beste man volgende week in de Juup mag fluiten! Doe maar bij nac ofzo.

Anyway: het mag duidelijk zijn dat we aanvallend echt te kort komen. Tal van kansen en mogelijkheden, nauwelijks schoten op doel. Onder andere Falkenburg, Andersen, Ojo, Wuytens en Haemhouts kregen prima mogelijkheden om te schieten, zonder resultaat. De bal moet op op goal om doelpunten te kunnen maken natuurlijk! Hopelijk gaat Hupperts met mooie voorzetjes het verschil maken.

Goed….bruggetje gelijk geslagen. Want hoe matig WII in Nijmegen in aanvallend opzicht was, zo sterk waren we dat vorig jaar toen we naar het Friese buitenland mochten afreizen. Bruno speelde in Heerenveen in zijn eentje die Friezen van de mat in een van de beste wedstrijden die we vorig seizoen gespeeld hebben. Het vechtpartijtje met Otigba, zijn schot op de lat, eindeloze energie, passeerbewegingen en natuurlijk de goal…..het was genieten. De huidige aanvallers moeten de videoband van die wedstrijd maar eens goed bekijken en bij Bruno informeren hoe hij dat toch doet.

Hoewel we er natuurlijk als Tilburgers nooit vanuit mogen gaan dat er bij Heerenveen wat te halen is, draait het team van Foppe ook niet bepaald lekker. Het ‘emotionele-oude-mannetjes-effect’ van Fokke lijkt redelijk uitgewerkt. Afgelopen weekend gingen ze met 5-2 ten onder bij Zwolle. Heerenveen staat dan ook niet ver boven ons, slechts 2 puntjes. Bij winst is het dus plekje wisselen. Maar, laten we voorlopig vooral maar even naar onderen kijken, waar Twente een stuk dichterbij kwam. Gelukkig verloren Cambuur en Excelsior wel, waardoor we geen plek verloren hebben. De tweeluik tegen Groningen en Heracles volgende week kan voor Willem II doorslaggevend worden. Ook vorig seizoen hadden we zo’n doordeweeks tweeluik thuis. In die week hebben we toen de definitieve opmars ingezet. Met een goede prestatie tegen Heerenveen kunnen we wellicht aan het zelfvertrouwen werken en is een soortgelijk scenario nog mogelijk.

Trouwens, het aantal meereizende supporters naar Friesland is wel iets gestegen, maar nog altijd matig. Bestellen dus die kaarten!!!

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments