MAYCHDAY: Heerenveen – Willem II

21
1545

We zouden het bijna vergeten, maar zondag spelen de Tricolores alweer de volgende wedstrijd in de Eredivisie. Om 14.30 uur spelen we in het Abe Lenstra Stadion tegen SC Heerenveen. De wedstrijd zal aan veel Kruiken en Kruikinnen voorbij gaan, want op het moment van de aftrap trekt d’n Opstoet door Kruikenstad. Toch reizen er ruim 100 fanatiekelingen naar het Noorden. Respect voor deze supporters!

The game after..
We komen ontkomen er niet aan (en gelukkig maar) om in deze voorbeschouwing korte terug te kijken naar de memorabele bekerwedstrijd tegen AZ. Op deze donderdag kwam alles samen. De samenhorigheid onder supporters, de fantastische bustour van de spelers over de Heuvel en de fantastische sfeer in het Koning Willem II Stadion. Pure emotie kwam er van de tribune af en het volksfeest dat op het veld en de tribunes ontstond was onvergetelijk.

Maar de voetbaltrein dendert door. Zoals gezegd wacht de wedstrijd tegen Heerenveen. De wedstrijd waar Willem II vorig seizoen onder Van de Looi misschien wel de slechtste wedstrijd van de laatste decennia speelde.

Deze wedstrijd is belangrijk om snel afstand te nemen van de onderste plaatsen en misschien wel via de competitie kans te maken op de play-offs.  De vraag is hoe Willem II de zware inspanning tegen AZ heeft verteerd. Het was een ware slijtageslag en achter de namen van Lewis, Avdidjaj, Palacios, Peters en Vrousai staan vraagtekens.

In Heerenveen treft Willem II een uitgeruste ploeg (met Mitchel van Bergen en Sam Lammers uit de Willem II-opleiding) die net als Willem II zeer wisselvallig presteert. De wedstrijd vorige week tegen Fortuna Sittard is symbolisch voor het seizoen van Heerenveen; een dramatische eerste helft (2-0 achterstand) werd gevolgd door een goede tweede helft. (2-4 winst)

Heerenveen presteert met name in uitwedstrijden erg sterk. In Tilburg won Heerenveen na de rode kaart van Heerkens (en penalty) met 1-5. Thuis presteert de ploeg een stuk moeizamer en werd er pas één keer gewonnen.  Dat biedt mogelijkheden voor de Tricolores om aan het einde van een historische week een mooi einde toe te voegen.

Stichting KingZine probeert tijdens het Rood Wit Blauw Straatfeest bij de Heikese Kerk (Schouwburg) de wedstrijd nog op een scherm uit te zenden.

Ook bij Ruby’s aan de Paleisring (no carnaval) zal de wedstrijd live uitgezonden worden.

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments