COMING UP: Heerenveen – Willem II

65
4974

WAT en belangrijke overwinning afgelopen weekend tegen Roda! En WAT een opluchting voor ons als supporters. Het voetbal was wederom niet al te best, maar Roda kwam gelukkig nog slechter voor de dag dan de Tricolores. Daarna de wedstrijd tegen Feyenoord….laten we daar maar niet over beginnen.

Met nog 9 potjes te gaan hebben we 6 punten voorsprong op nummer 16 Twente, met een beter doelsaldo. Sparta staat inmiddels op 8 punten. Kortom, ondanks het erg matige spel staan we er momenteel niet dramatisch voor. Het schema van Willem II vormt echter wel een probleem. We hebben, van de overgebleven degradatiekandidaten, toch wel het pittigste schema voor de boeg. Wedstrijden uit bij Twente, uit bij Excelsior en uit bij nak mogen eigenlijk niet verloren worden.

Maar eerst Heerenveen. In Friesland wist Willem II in december 2000 voor het laatst te winnen (quizvraag: wie maakte de 0-1?). De afgelopen jaren werd er 6 keer gelijk gespeeld. Een uitslag waar de meeste Kruiken komend weekend wel tevreden zouden zijn. Toch valt er wellicht wel wat te halen in Heerenveen. Het team van Streppel speelt zo nu en dan leuk voetbal (logisch, want er lopen ook leuke spelers rond), maar komt erg moeilijk tot scoren. Zo verloor men afgelopen week thuis al met 0-1 van Excelsior. Eerder werd er bijvoorbeeld ook al gelijkgespeeld thuis tegen Roda.

Willem II speelde dit seizoen al twee keer tegen Heerenveen. Eerst thuis voor de competitie, waar we met 1-2 verloren door goals van Schaars en Kobayashi. Voor Willem II scoorde Lieftink. In de beker waren de rollen echter precies omgedraaid en wisten we met 2-1 te winnen door goals van Rienstra en Sol. In beide wedstrijden waren de teams aan elkaar gewaagd.

Wat verwacht jij van Heerenveen - Willem II

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
65 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments