Coming up: Groningen – Willem II

157
5920

Even was er toch weer goede moed, na RKC thuis. Maar de wedstrijd bij Sparta was helaas weer een flinke domper. Weer gaf Willem II niet thuis. En toen kwam Ajax op bezoek, dat dit seizoen een weergaloos doelsaldo kent van 70 voor en maar 5 tegen. Het team van Ten Hag scoorde dit seizoen gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd. In de verschillende WhatsApp groepen vlogen de 0-6, 0-7 of 0-8 voorspellingen al om je oren. Maar, de Tricolores herpakte zich en zette toch best een knappe prestatie neer met veel inzet en passie. De sfeer in het stadion was niet briljant, maar ook zeker niet slecht.

Het blijft een raadsel waarom dit team die inzet en passie slechts in sommige wedstrijden kan laten zien. Speel je met de inzet als tegen Ajax, dan kun je menig wedstrijd winnen. En dat zal moeten ook! Morgen staat de uitwedstrijd in en tegen Groningen op het programma. Wederom een cruciaal duel waar je zeker niet mag verliezen. Eigenlijk gewoon moet winnen.

We staan er belabberd voor helaas. Op verliespunten staan we inmiddels op een play-off plek, en nog maar 1 punt achter plek 17. Fortuna dat een wedstrijd minder heeft gespeeld gaat bij winst over ons heen, waarna we naar plek 16 zakken. Plek 18 is maar een paar punten weg. Overigens staan ook plek 12, 13 en 14 maar 2 puntjes weg. Er is dus van alles mogelijk.

Groningen is ook bezig aan een allesbehalve sterk seizoen. Ondanks flinke investeringen in de selectie draait de ploeg van vertrekkend trainer Danny Buijs waardeloos. In februari verloor Groningen thuis van Fortuna en speelde het uit in Zwolle gelijk. Enkel thuis tegen Eagles werd er begin februari gewonnen, met moeite. Eerder dit seizoen wist Willem II thuis wel van Groningen te winnen overigens, met 2-1. September 2021, toen alles nog lekker ging. Wriedt en Sadikki waren toen de doelpuntenmakers aan onze kant.

Zoals Fred zegt (inkoppertje natuurlijk…..): “de komende duels zijn belangrijk”. Of, misschien wat realistischer: als we komende 2 wedstrijden tegen Groningen, Heerenveen en Fortuna geen punten pakken, is gewoon over en uit!

157 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments