MATCHDAY: Coming up, Go Ahead Eagles – Willem II

3
2027

Amper drie dagen na de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Heerenveen, krijgt Willem II alweer een kans om zich te revancheren. Op dinsdagavond om kwart voor negen wordt in de gerenoveerde Adelaarshorst afgetrapt voor het bekertreffen met Go Ahead Eagles. Het duel in de derde ronde om de KNVB-beker staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. Van de Ven en Schaap vlaggen en de vierde official is de heer Oostrom.

Een bekerwedstrijd in oktober; het is weer even wennen. Na een jarenlange aaneenschakeling van nazomerse debacles in exotische oorden als Harkema, Vlaardingen en Rijssen, wist Willem II vorige maand ten koste van DOVO voor het eerst sinds 2008 door te stoten tot de derde ronde. De weg naar de Kuip is nog lang, maar de eerste voorzichtige stap is gezet en dat geeft de burger moed. Tijdens ons laatste succesvolle bekeravontuur, dat ruim tien jaar geleden uitmondde in een finaleplaats, was Go Ahead Eagles overigens één van de tegenstanders die voor de bijl gingen. Op 25 januari 2005 wonnen we ietwat gelukkig aan de Vetkampstraat door een eigen doelpunt van Sieme Zijm.

Go Ahead Eagles lijkt de draad weer aardig opgepakt te hebben na de degradatie van afgelopen seizoen. Met name de laatste weken is de ploeg van Dennis Demmers op dreef, niet in de laatste plaats door de goals van topscorer Leon de Kogel. Koploper FC Volendam is inmiddels tot op één punt genaderd en voelt de hete adem van de ambitieuze Deventenaren in de nek.

Voor Willem II heeft de voetbaljaargang 2015/2016 vooralsnog niet gebracht wat we ervan hadden gehoopt. Het besef daalt langzamerhand in dat de wens om de lijn van afgelopen seizoen door te trekken vooral is ingegeven door hoop, maar niet altijd even redelijk en realistisch is. Waar de puzzelstukjes vorig jaar precies op de goede plek leken te vallen, zien we dit jaar een Willem II dat niet makkelijk kansen creëert en met name in de slotfase onnodige en kostbare punten laat liggen. Toch is het zaak elkaar niet in de put te praten. De fraaie treffers van Zivkovic en Andersen tegen Heerenveen bewijzen dat er echt wel voetbal in deze ploeg zit. Laatstgenoemde sprak dit weekend het vertrouwen uit dat, na het wegslijpen van terugkerende slordigheden, de resultaten voor onze club niet lang meer achterwege zullen blijven. Het komt zeker goed met Willem II, aldus de getalenteerde huurling. Een gunstig resultaat in Deventer zou dan ook niet alleen een plaats in de volgende ronde betekenen, maar zou het zelfvertrouwen van de Tricolores een meer dan welkom duwtje in de rug geven. Willem II weet zich hierbij, ondanks de verplichte buscombi, gesteund door een flinke aanhang. Een mooie blijk van het besef dat onze mannen ons juist nu hard nodig hebben.

2016: 120 jaar en bekerwinnaar. Een dagdroom? Wellicht. Onmogelijk? Natuurlijk niet. Feit is dat je zomaar in de achtste finale kunt staan. Net zoals dat een succesvolle bekercampagne extra glans aan het jubileum van de Trots van het Voetballand zou geven.

Natuurlijk is een overwinning op dinsdag slechts een kleine stap. Maar dat was het op 25 januari 2005 ook.

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments