MATCHDAY: Feyenoord – Willem II

8
2827

Teleurgesteld liep ik rond een uur of tien van de tribune na de 0-1 nederlaag tegen NEC twee weken geleden. Een paar uur later was mijn teleurstelling verdronken en vergeten. Wat restte was een kater.

-1. Dat is wat mij betreft de score na NEC. De 2 bonuspunten tegen AZ en Vitesse zijn niets meer waard behalve dan dat die twee punten er voor zorgen dat we niet laatste staan (15e zelfs). Maar NEC staat wel op “onze” plek nu, plek 9. Dus… -1 was ook de score thuis… Gezelligheid kent geen tijd. Ik had wat goed te maken na een keer of zeven het voorlaatste biertje te hebben gedronken.

Hebben onze stoere kerels ook iets goed te maken? Ik vraag me hardop af wat mijn verwachtingen zijn voor aankomend weekend. Feyenoord – Willem II staat weer op het programma.

Eerst nog even NEC-thuis. Want waar ging het nu helemaal mis? En ging het wel mis of was het gewoon een samenloop van omstandigheden? Was het een tactische fout om Braber in de spits te zetten? Was het “lucky shot” van Foor onze pech? Had Streppel eerder of anders moeten wisselen? Was NEC beter? Los van dat ik veel van de wedstrijd daags na de wedstrijd alweer vergeten was, vind ik het lastig om dat zo vroeg in het seizoen al vast te kunnen stellen. Met dat in het achterhoofd heb ik me wel voorgenomen dit weekend geen wonderen te verwachten. Note to self voor thuis: verwachtingen managen.

Klein uitstapje… over verwachtingen managen gesproken. Ik weet niet of er een cursus bestaat maar mocht dat zo zijn dan kan Dhr. van Gool ook nog wel iets leren. Het aantrekken van Adam Nemec en het spelersbudget dat nog over was verdelen over Kuipers, Altheer en Abubakar is vergelijkbaar met je vrouw een schitterend cadeau beloven en vervolgens met een stoomreiniger thuis komen… Je hebt het misschien wel nodig, maar echt blij wordt je er niet van.

Terug naar Feyenoord uit. Zonder Lukoki, Armenteros, Boerrigter, Ghoochannejad, MacDonald en Segovia dus. Ook zonder Pluim en Mathieu. Met Nemec? Zijn de papieren in orde? Is hij fit? Kan hij al spelen? Ik weet het niet… Maar… Al twee wedstrijden ongeslagen tegen Feyenoord! Wie herinnert zich (na 47x geen winst) die uitoverwinning niet? En hoeveel slechter zijn De Sa, Van der Velden en Anderson nou ten opzichte van Ondaan en Sahar? Voorzichtig enthousiasme?

Feyenoord, met Kuyt weer terug op honk, heeft een goede start gehad van de competitie. 9 uit 4 met overwinningen tegen Utrecht, Cambuur en Vitesse (3x een pingel van Kuyt). De eerste “topper” werd echter verloren van PSV. In de laatste weken was het relatief rustig in Rotterdam. Geen last-minute transfers en een volledige fitte selectie. Van Bronckhorst heeft dus de mogelijkheid om zijn sterkste elftal op te stellen welke redelijk ingespeeld moet zijn op elkaar.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (update 11/9):

Vermeer, Van Beek, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, Immers, Vejinovic, El Ahmadi, Elia, Kramer en Kuijt.

Ik ga uit van 2 uit 5. Het verleden vergeten én jawel, verwachtingen managen. Dus één punt tegen Feyenoord is een bonuspunt en geen lijmmiddel voor de verloren punten tegen NEC. Hup Willem II!

Vermoedelijke opstelling Willem II:

Eigenlijk heb ik geen flauw idee. Over de verdediging ben ik vrij zeker Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters en Koppers. Op het middenveld heeft Haemhouts zijn eerste (oefen)minuten weer gemaakt en Andersen zou ook op 10 uit de voeten kunnen. Gaat dit ten koste van Falkenburg? Mijn middenveld blijft toch: Ojo, S. Wuytens, Falkenburg. Voorin gok ik maar op het “shock-effect” van Nemec en denk ik aan De Sa, Nemec en Andersen. Dus nog (steeds) geen plek voor Ligeon, geen Van der Velden, geen Zivkovic, geen Braber en (nog) geen Haemhouts.

Ben benieuwd zondag, zowel naar de opstelling als naar de uitslag! Voer voor discussie!

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments