Coming up: Feyenoord – Willem II

95
6016
Isak met de 2-3 matchwinner in de Kuip (foto: (c) Toin Damen)

Lang leek het goed te gaan tegen AZ maar in de slotfase moest Willem II de gelijkmaker slikken. Er werd in ieder geval vol passie en strijd gespeeld, hopelijk een eerste indruk van wat we onder onze nieuwe trainer mogen verwachtten. Na de wedstrijd tegen AZ was er een interlandbreak en dus een kans voor Kevin Hofland om zijn stempel nog meer op de ploeg te drukken. Zaterdagavond in Rotterdam wacht met Feyenoord opnieuw een zware tegenstander.

Het is de 54e keer dat beide ploegen elkaar in Rotterdam ontmoeten. Van de vorige 53 ontmoetingen werden er 41 door Feyenoord en 8 door Willem II gewonnen, slechts 4 keer was er geen winnaar. De laatste overwinning in Rotterdam dateert was op 16 maart 2019. Nog opmerkelijker was de overwinning op 13 september 2014, Willem II had 47 uitwedstrijden in de eredivisie op rij niet gewonnen en wist ineens te stunten in de Kuip. De vorige editie was er echter wel een om snel te vergeten, Feyenoord won met 5-0.

Bij Willem II keert zal Wesley Spieringhs weer onderdeel uitmaken van de selectie. Helaas heeft Ringo Meerveeld een blessure opgelopen waardoor hij voorlopig uitgeschakeld is. Zoals bekend is ook Thijs Oosting voor langere tijd uitgeschakeld. Verder kan Hofland over iedereen beschikken. Ook bij Feyenoord weinig afwezigen, dat zullen ze graag zo houden met het oog op de kwartfinale in de conference league die volgende week wacht.

95 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments