MATCHDAY: Feyenoord – Willem II

22
1593

Willem II trapt zaterdag om 19.45 uur af in De Kuip tegen Feyenoord. Nauwelijks zes weken later volgt een reprise in hetzelfde stadion maar tegen een andere tegenstander: Ajax, in de bekerfinale. Twee keer een volle Kuip in nog geen twee maanden tijd… dat kan niet anders dan spectaculair worden.

Laatste winst in 2014
Dat de Kuip een lastige hindernis is voor de Tilburgers bewijzen de statistieken. Van alle 47 wedstrijden in competitief verband nam Willem II slechts zes keer de volle buit mee uit Rotterdam: Feyenoord trok 38 keer aan het langste eind. De laatste thuiswedstrijden tegen Willem II leverden overwinningen op voor de Rotterdammers: 1-0, 1-0 en 5-0. Willem II boekte de laatste overwinning in het seizoen 2014-2015 (1-2), toen Frank van der Struijk en Samuel Armenteros voor de Tricolores scoorden.

El Hankouri en Tapia
De goede onderlinge verstandhouding tussen beide clubs komt bijvoorbeeld tot uiting in de (ver)huur van spelers die bij de Rotterdamse club niet op een vaste plaats kunnen regelen. Vorig jaar liet Mo El Hankouri in het rood-wit-blauw zien waarom hij een groot talent is, dit jaar excelleert Renato Tapia op het middenveld bij Willem II en solliciteert daarmee naar wellicht een nieuw avontuur.

Grillig
Feyenoord presteert dit seizoen wat grillig voor haar doen, zeker buiten De Kuip. Zeperds tegen De Graafschap, FC Zwolle en FC Groningen werden afgewisseld met puike prestaties tegen PSV (2-1) en natuurlijk de historische topper tegen Ajax: 6-2. De balans tot dusver opmakend: een derde plaats met 47 punten uit 25 wedstrijden (17 minder dan koploper PSV) en een doelsaldo van +23.

Orkun Kökcü
Bij Feyenoord bereikte de pas 18-jarige Orkun Kökcü deze week een principeovereenkomst over zijn contractverlenging tot 2023. Een van de revelaties van dit seizoen maakte 9 december 2018 zijn debuut op het hoogste niveau als invaller in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Daar scoorde hij meteen een doelpunt en leverde hij een assist. Afgelopen wedstrijd tegen Vitesse was Kökcü wederom trefzeker. Bij Feyenoord keren waarschijnlijk Kenneth Vermeer (ex-Willem II) en Tonny Vilhena terug in de selectie, Jeremiah St. Juste is er in ieder geval niet bij. Bij Willem II ontbreekt Meißner door een schorsing.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ikzelf
Gast
Ikzelf

Bam

Guillaume1896
Gast
Guillaume1896

YES!!!!

Bert
Gast
Bert

Had liever Elmo of Driess gezien..

vak-a
Gast
vak-a

Puntje mee naar Tilburg nemen vanavond!

Renk
Gast

Anita erin ipv longh …….totaal verkeerde keus op het middenveld….maar ja keus koster

Hiephiep
Gast
Hiephiep

*Llonch is geblesseerd

Polonaise
Gast
Polonaise

Ja maar liever elmo sadiki of die andere duitser

Renk
Gast

Bij iedere corner voor feijenoord staat bottegin vrij om in te koppen….nog steefs geen antwoord op tot er een goal valt

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Verdediging Feijenoord durft niet al te ver van de eigen goal te verdedigen omdat het centrale duo vrij traag is, ze spelen niet echt compact. Daar ligt dus ruimte voor Crowley in de omschakeling. Als Willem II brutaal durft te voetballen hebben we zeker kans! Maar als we alleen maar achteruit gaan lopen weet je dat Feijenoord thuis altijd wel scoort.

Losnarf
Gast
Losnarf

Zou wel mooi zijn als wij vanavond daar winnen. Maar ik denk dat Willem II vanavond weinig te vertellen heeft.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Over een dag of 50 schijnen we naar de kuip te gaan. Maar goed eerst vanavond maar.

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

VAK C
Gast
VAK C

achjoh, als we verliezen no problem. punten zijn mogelijk maar geen schande om deze pot te verliezen.

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Ik hoop niet dat de spelers met deze instelling het veld opstappen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Off topic

OPTIE VAN WOUD GELICHT!

Willem II heeft het contract van doelman Michael Woud opengebroken en verlengd tot 2022. Woud kwam afgelopen zomer over van Sunderland en heeft zich opgewerkt tot tweede keeper bij Willem II.

Hier mee zal naar (alle waarschijnlijkheid) het aflopende contract van Branderhorst niet verlengd worden.

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Het mooie aan het huidige Willem II is dat ze zowel het spel kunnen maken en druk kunnen zetten, als dat ze kunnen inzakken en met 3 snelle spitsen eruit kunnen komen! Toen Fran Sol nog spits was, was het countervoetbal wat moeilijker uit te voeren, al ging het een enkele keer wel goed! Isak is daarin veelzijdiger en dus denk ik dat er zaterdag een mooie resultaat meekomt uit Rotterdam!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Tapia met Willem II terug in De Kuip: ‘De bekerfinale is toch veel belangrijker’ Tweemaal bezoekt Renato Tapia de komende anderhalve maand met Willem II De Kuip. De bekerfinale op 5 mei vindt hij vele malen belangrijker dan het sentiment dat de wedstrijd oproept tegen de club waar hij onder contract staat. Renato Tapia staat zaterdagavond in de Kuip bij de wedstrijd van Willem II tegen Feyenoord tegenover een groot aantal voormalig ploeggenoten. De 23-jarige middenvelder laat zich echter niet verleiden tot uitspraken dat hij het ongelijk van de Rotterdamse club wel eens zal bewijzen. Feyenoord liet de Peruaan in… Lees verder »

Bomba
Gast
Bomba

Ik geef Willem II een goede kans op tenminste 1 punt. Verwacht dat de achterhoede van Feyenoord het lastig gaat krijgen met Isaak.

Bert
Gast
Bert

El Hankouri laten zien dat hij een groot talent is, yeah right.
Is geen groot talent, heeft helemaal niets laten zien in ons shirt en totaal niet eredivisie waardig. Nu niet, dan niet, nooit niet.
Speelde alleen veel omdat dit was afgesproken met Feyenoord.

Zekur
Gast
Zekur

Ik vond het een goeie voetballer hoor. Bij Groningen had hij pas ook een paar mooie acties en een doelpunt. Volgens mij zeker eredivisie waardig.

Poppels
Gast
Poppels

rendement is veel te laag, egoistisch, totaal geen overzicht, veel te wild

Zero13
Gast
Zero13

Liever Tapia!!