COMING UP: FC Utrecht-Willem II

171
5189

Zondagmiddag wacht in de Galgenwaard de subtopper tegen FC Utrecht. Om kwart voor vijf wordt de balen aan het rollen gebracht. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Van Boekel. Siemen Mulder fungeert als VAR.

Een snelle gelegenheid dus om de kansloze bekernederlaag in Waalwijk weg te spoelen. Met Utrecht treffen we echter een tegenstander die een uitstekende seizoensstart doormaakt. De Domstedelingen wonnen van Feyenoord en Ajax, bezetten de derde plaats en wisten afgelopen dinsdag simpel de volgende bekerronde te bereiken door een 0-5 overwinning in Hoornaar op SteDoCo. Toch beging de ploeg van René Hake enkele misstappen. Twee weken geleden was het zwalkende AZ met maar liefst 5-1 te sterk en de thuiswedstrijd tegen RKC leverde slechts een punt op. 

Uitwedstrijden in Utrecht zijn de laatste jaren behoorlijk gelijkopgaand. De laatste uitwedstrijd ging op 1 mei van dit jaar ondanks een slotoffensief met 3-2 verloren, terwijl de editie ervoor door twee late goals met 2-0 verloren ging. De laatste overwinning op Utrechtse bodem dateert van 27 januari 2019, toen een doelpunt van Daniel Crowley voldoende bleek voor drie punten.

Vermoedelijk keert Derrick Köhn, die tegen Fortuna geschorst was en ook in Waalwijk Mats Köhlert als linksback voor zich moest dulden, tegen Utrecht weer terug in de basis. Dit waarschijnlijk ten koste van Max Svensson. Pol Llonch, die tegen RKC uit voorzorg na rust in de kleedkamer achterbleef, is naar alle waarschijnlijkheid gewoon van de partij. Bij Utrecht ontbreekt de geblesseerde én zieke Gustafson, evenals de revaliderende Mahi.

171 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments