MATCHDAY: FC Utrecht – Willem II

50
4111
Alexander Isak maakte in Utrecht zijn debuut voor de Tricolores (foto: (c) Toin Damen)

We gaan terug naar vrijdagavond 19 februari 2021. Willem II heeft net een gigantisch pak slaag gekregen van FC Utrecht. De ploeg uit de domstad wint met 0-6 op bezoek in Tilburg. Nieuwe trainer Željko Petrović had in twee wedstrijden tijd elf goals tegen gekregen en had zijn team niet zien scoren. Het vertrouwen in Tilburg is gedaald tot onder nul en veel supporters lijken zich al neer te leggen bij de degradatie. Nu, slechts 10 weken later staan we er weer een stukje beter voor. In de vijf wedstrijden na die dramatische pot tegen FC Utrecht werd er niet verloren en ook afgelopen vrijdag werd er thuis gewonnen van directe concurrent RKC Waalwijk. Op dit moment staat Willem II op een veilige 15e plek. Het zal echter wel hard werken worden om die plek te behouden, het gat naar FC Emmen is maar één punt.

Op bezoek bij FC Utrecht zal Willem II niet de favoriet zijn. De ploeg van René Hake staat op een keurige 6e plaats en lijkt al zeker van play offs voor Europees voetbal. Vorige week werd uit bij FC Twente gewonnen en uit bij Ajax gelijkgespeeld. Ook historisch is Utrecht uit lastig voor Willem II, van de vierenveertig voorgaande eredivisie ontmoetingen in Utrecht wist Willem II er zeven te winnen, elf gelijk te spelen en werd er zesentwintig keer verloren. De laatste overwinning is echter niet lang geleden, in 2019 wist Willem II met 0-1 te winnen door een doelpunt van Crowley. In die wedstrijd maakte Alexander Isak zijn debuut voor Willem II. De overwinning daarvoor dateert uit 2006 toen onder andere Kerekes wist te scoren in Utrecht, een wondergoal waar het officiële Willem II account ons gisteren nog even aan herinnerde.

Gisteren maakte Willem II bekend dat Freek Heerkens weer terugkeert in de wedstrijdselectie. Voor het eerst sinds lange tijd beschikt Willem II daarmee over een volledig fitte selectie. Naar verwachting zal Petrović starten met dezelfde elf als tegen RKC. Pol Llonch en Sebastian Holmén staan (nog steeds) op scherp en zijn bij een eventuele gele kaart geschorst voor de thuiswedstrijd tegen PSV. De wedstrijd wordt morgenavond om 21:00 op gang gefloten door Jeroen Manschot en zal te zien zijn op ESPN 2.

Abonneren
Abonneren op
guest
50 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments