MATCHDAY: FC Utrecht – Willem II

16
2283

Zondag om 14:30 speelt Willem II de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een wedstrijd tussen de huidige nummer 6 en nummer 7 van de Eredivisie. Het verschil tussen beide is één punt.

Na de overwinning tegen VVV kun je nog altijd stellen dat Willem II ontzettend goed is begonnen aan het seizoen. Na twee teleurstellende wedstrijden tegen Feyenoord en Heracles speelde Willem II tegen VVV weer als ‘vanouds’. De ploeg was dreigend en was veel aan de bal. Kansen werden er genoeg gecreëerd. Puntje van aandacht is de afronding. Met name de laatste pass was te vaak slordig.

FC Utrecht is prima aan het seizoen begonnen. In ieder geval aan het nieuwe Eredivisieseizoen, want de groepsfase van de Europa League wist de ploeg niet te bereiken. De laatste wedstrijden loopt het wat minder bij Utrecht. Van de laatste vier wedstrijden werd er slechts één duel, tegen FC Emmen, gewonnen. Volgens Koster is de ploeg ‘top vijf-waardig’: “Dat is nog niet volledig terug te zien in de resultaten en hun plek op de ranglijst, maar ze hebben op papier een zwaarder programma achter de rug dan wij. Ze hebben veel snelheid en voetballend vermogen. Ze gaan ongetwijfeld nog stijgen.”

Vorig seizoen wist Willem II nog te winnen in de Galgenwaard. De treffer van Daniel Crowley was genoeg om de drie punten mee naar Tilburg te nemen. Een overwinning betekent een stevige positie in de subtop van de Eredivisie. Bij een nederlaag gaat in ieder geval FC Utrecht over Willem II heen.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther, Heerkens, Holmén, Peters, Nelom, Saddiki, Llonch, Vrousai, Nunnely, Pavlidis en Köhlert

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Heerens14
Lid
Heerens14

Wat een waardeloze spits hebben we op deze wedstrijd

Pilske
Lid
Pilske

Kerk vs Nelom…. ik houd mijn hart vast…gelijkspel zou ik vooraf voor tekenen. Zoals John al aan geeft, zij hebben op iedere positie een betere speler staan

Frankwie
Gast
Frankwie

Ik vind voorlopig Pavlidis, Vrousai en Köhlert beter dan hun Utrechtse tegenspelers. Maar op de meeste posities zijn ze beter, ja

Janus
Gast
Janus

Pilske wie anders? Jij wil Heerkens daar neer zetten?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ janus

Het is dat nieuwkoop nog niet kan starten. Maar anders idd Heerkens LB en Nieuwkoop RB. En dan mag Nelom laten zijn dat ie beter is dan Heerkens

Pilske
Lid
Pilske

Ik wil niks… ik ben de trainer niet maar als kerk tegen Nelom staat kan je zelf ook wel invullen wat er gaat gebeuren he??…

Frankwie
Gast
Frankwie

Ik.word er echt diep treurig van hoe Nelom hier door veel te veel lui zonder reden wordt afgefakkeld. Ik denk dat hij verdedigend beter is dan de linksback die we de afgelopen twee jaar hebben gehad. Die waren aanvallend top (vooral Tsimikas), maar hebben ons allebei ook heel wat tegendoelpunten gekost.

Wacht nu eerst maar eens af, voordat je veroordeelt.

Pilske
Lid
Pilske

@frankwie…. kijk en huiver vandaag dan maar. Als Nelom een top wedstrijd heeft gespeeld, zal ik de eerste zijn die zijn woorden terug neemt.
Ik snap de minnetjes, ik hoop namelijk dat il ongelijk heb, maar nelom is niet de snelsten zit er regelmatig naast (remember Heracles uit)

Robby
Lid
Robby

Vergeet ook niet dat Nelom na dec vorig jaar geen wedstrijd heeft gespeeld. Die heeft even nodig om genoeg wedstrijd ritme op te doen. Dit wetende valt ie mij niet tegen en ben benieuwd hoe hij zich dit seizoen ontwikkeld.

UNITED
Lid
UNITED

Whahaha. Palacios kon er inderdaad ook niet veel van. Tsimikas was nog wel prima. Maar zo verdwaald als nelom heb ik ze nog niet vaak over het veld zien lopen bij Willem II.

TILBURG
Gast
TILBURG

Frank van de struijk niet meegemaakt dan was van het zelfde kaliber als nelom misschien nog wel erger

Janus
Gast
Janus

Klopt!

Fijn dat we een vliegende keep in de goal hebben staan misschien kan hij de backs opvangen!

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Utrecht speelt met veel power en snelheid in de ploeg zeer aanvallend. Daar gaat onze verdediging het ongetwijfeld moeilijk tegen krijgen. Maar als Utrecht niet snel scoort worden ze vaak slordig en ze geven achterin ruimte weg. Daar liggen onze kansen. Het zal in ieder geval veel beter moeten dan in Almelo. Ik ben benieuwd of we het Utrecht echt moeilijk kunnen maken.

John Nr1
Lid

Onbegrijpelijk dat Utrecht met deze selectie minder punten heeft dan wij. Op elke positie hebben zij een betere speler staan.

Maar als we net als vorig seizoen als team op het veld staan dan kunnen we ook verrassen

Perry Witteveen
Gast

Tuurlijk kunnen we ze verrassen, dat is het mooie van het spelletje!!!! Als we naar de statistieken van de spelers kijken hadden we ook never nooit met 5-0 van PSV gewonnen….. Hoop gewoon op 3 punten!!!!

Robby
Lid
Robby

Het mooie is dat we ons eigen spelletje kunnen spelen. Op de counter spelen met een aantal hele snelle jongens.