MATCHDAY: FC Utrecht-Willem II

16
1396

Wat een weekje hebben we meegemaakt bij Willem II. De club incasseert een slordige 10 miljoen door de verkoop van Fran Sol en Frenkie de Jong, wint de derby en haalt de halve finale van de beker. We hebben wel eens mindere weken meegemaakt.

Zondag wacht echter weer gewoon een wedstrijd. We mogen op bezoek bij FC Utrecht. Willem II heeft een abonnement op 0 punten in Utrecht. De laatste 10 (!) uitwedstrijden werden verloren van FC Utrecht. De laatste uitoverwinning dateert van 16 april 2006. Willem II was dat seizoen al veroordeeld tot de play offs om promotie-degradatie, maar wist met een jonge Moussa Dembele in de geledingen toch te verrassen met een klinkende 1-4 overwinning. Sindsdien is het alleen maar kommer en kwel.

Willem II zit echter in een positieve flow. Zeker als het op uitwedstrijden aankomt. De laatste 4 uitwedstrijden (3 in de competitie, 1 in de beker) werden allemaal gewonnen. Dat moet haast wel een clubrecord zijn. Voor het eerst sinds tijden staat Willem II weer in het linkerrijtje.

Het vertrek van Fran Sol is uiteraard een forse aderlating, maar de Grieke aanwinsten Pavledis en Vrousai hebben al meteen hun visitekaartje afgegeven. Gisteren kwam daar nog de verrassende komst van Alexander Isak. De boomlange Zweed wordt voor een half jaar gehuurd van Borussia Dortmund. Het zou zomaar kunnen dat hij zondag meteen in de basis begint.

FC Utrecht dan. FC Utrecht draait een prima seizoen. Samen met Vitesse en AZ lijkt de club te gaan uitmaken wie nummer 4 van de eredivisie wordt. FC Utrecht heeft gewoon een goede ploeg met Dick Advocaat aan het roer, die toch steeds iets extra’s in de spelers schijnt los te kunnen maken. Net als Willem II versterkte FC Utrecht zich ook in de winterstop. De club verraste met het aantrekken van Riechedly Bazoer en hengelde eerder deze week oude bekende Michiel Kramer binnen.

FC Utrecht had goede zaken kunnen doen vorige week, maar in en tegen Alkmaar werd met 3-0 verloren na een aantal flaters van doelman Jensen. Met de nederlaag tegen Ajax in de laatste wedstrijd voor de winterstop en de bekernederlaag een paar dagen eerder heeft FC Utrecht dus 3 wedstrijden op rij verloren. Het zou mooi zijn wanneer Willem II hier een vier op een rij van zou kunnen maken.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Tilburg. Na een goede eerste helft en een slechte tweede helft, verloor Willem II ongelukkig met 0-1 na een laat doelpunt van Willem Janssen.

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments