MATCHDAY: Willem II – FC Utrecht

28
2254
Fran Sol scoort zijn 14de van het seizoen (foto: Toin Damen)

Morgenavond staat de laatste zaterdagavond van het seizoen op het programma. Om 20.45 uur trapt Willem II in Tilburg af tegen FC Utrecht. Een late wedstrijd dus. De Willem II-supporters hoeven echter niet zo lang te wachten. Vanaf 16.00 uur kunnen we immers terecht in de Stadhuisstraat tijdens de Bierstrasse.

Dan de wedstrijd. Na de interlandbreak zal Willem II de resterende 6 wedstrijden nog een paar punten moeten verzamelen om definitief veilig te zijn. Een overwinning tegen FC Utrecht zou een hele grote stap in de goede richting zijn. De perikelen rondom het opstappen van Erwin van de Looi liggen alweer enkele weken achter ons. Nadat de trainer is opgestapt, leek de spelersgroep bevrijd. Dit resulteerde in een historische 5-0 overwinning tegen PSV en een gelijkspel tegen FC Twente. In beide wedstrijden speelde Willem II met passie, lef en durf, iets wat onder Erwin van de Looi vaak ontbrak. Fran Sol scoorde in deze twee wedtrijden maar liefst 4 keer, waardoor hij nu gedeeld topscorer is van de eredivisie. Daarnaast viel met name het spel van Elmo Lieftink in positieve zin op. Door de 4 punten in de laatste 2 wedstrijden is Willem II 6 punten uitgelopen op de degradatiestreep. Interim-trainer Robbemond zal dan ook weinig aanleiding hebben om zijn basisopstelling te wijzigen. Willem II kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. De laatste vier thuiswedstrijden (waaronder de bekerwedstrijd tegen Roda JC) werden gewonnen. De laatste 3 thuiswedstrijden in de competitie kreeg Willem II zelfs geen doelpunt tegen.

FC Utrecht dan. FC Utrecht draait een degelijk seizoen. De ploeg staat samen met Feyenoord op 48 punten uit 28 wedstrijden en staat hiermee in niemandsland op de 4e-5e plaats. FC Utrecht moest halverwege het seizoen afscheid nemen van trainer Erik ten Hag die naar Ajax vertrok. Hij werd opgevolgd door zijn assistent Jean-Paul de Jong. Jean-Paul de Jong wist de lijn van zijn voorganger voort te zetten. De ploeg kwam enigszins stroef uit de winterstop met 4 gelijke spelen op rij, maar de volgende 7 wedstrijden werden maar liefst 16 punten gehaald. Alleen tegen SC Heerenveen werd gelijkgespeeld en van PSV werd verloren. FC Utrecht moet het in Tilburg echter wel stellen zonder zijn sterkhouder. Yassin Ayoub, die na dit seizoen vertrekt naar Feyenoord, is geblesseerd.

Eerder dit seizoen verloor Willem II kansloos in Utrecht. Binnen 7 minuten was het al 2-0. Daar bleef het vervolgens bij. De ontmoeting van vorig seizoen zal met name Fran Sol zich nog goed kunnen herinneren. De spits wilde op de rand van de 16 een gevaarlijke uitbraak van FC Utrecht onderbreken. In plaats van de verwachte gele kaar, beoordeelde de scheids de actie van Sol als natrappen en trok de rode kaart. Met 10 man bleef Willem II lang overeind, maar een foutje van Lachman in blessuretijd zorgde ervoor dat Haller toch nog wist te scoren: 0-1. Hopelijk voltrekt zich morgen een ander scenario. Wat verwacht jij van de wedstrijd?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Lid
Dirruk

v.d. Looi terughalen! Die heeft hier iets neergezet, ongelofelijk!!

Grenzen
Gast
Grenzen

Met zo te spelen als de laatste 3 wedstrijden zouden we bij de eerste 8 staan,

 

Bout sfeer
Gast
Bout sfeer

Met die zaalvoerbal sfeer op de tribune gaan ze niet winnen!! Gas erop gvd!!!

Wilco
Gast
Wilco

Ik weet niet wat jullie denken, maar gezien het spel van afgelopen twee wedstrijden vermoed ik een gelijkspel. Wat overigens geen slecht resultaat is tegen dit Utrecht.

Awavans
Gast
Awavans

@Dirruk

Wat een reactie weer! Wederom beneden alle niveau.

Hoe jij over mensen schrijft  ( en dan bij voorkeur over Berry van Gool) is echt bedenkelijk.

Als reactie hierop krijg ik natuurlik weer een hele preek, hoe ik het in mijn hoofd haal dit te schrijven, met als slotsom dat er maar één iemand is die alles weet: Diruk

Frietmet
Lid

Als je Tilbo al een tijdje volgt weet je dat dirruk recht van spreken heeft. Heeft het vaker wel dan niet bij het rechte eind.

 

Doei.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Volgens mij heeft iedereen recht van spreken hier dus ook medesupporters die niet eens zijn met de manier van communiceren van Dirruk. Ik ben het vaak met hem eens en ik geloof best dat hij best veel weet wat er in club gebeurd, maar zijn manier van posten is soms niet sterk.

Frietmet
Lid

Liever dat iemand de waarheid verteld en het dan niet zo mooi brengt, dan onzin verkopen of je kop in het zand steken maar het mooi kunnen verwoorden.

 

Btw ik zeg nergens dat hij geen recht van spreken heeft.

Frietmet
Lid

Dan kun je beter naar Politiek24 kijken.

ikzelf
Lid
ikzelf

Awans: helemaal mee eens. Zo beneden elk niveau! Maar dirruk vindt zich nogal interessant en vindt dat hij alles en iedereen mag schofferen. Hofjes noemen we dat in Tilburg!

venigo
Lid
venigo

Hofjes hebben nog meer begaafdheid dan Dirruk. Triest geval waar je niet fatsoenlijk mee kunt discussiëren, maar dat is ook niet vreemd als weet welk in welk vak Dirruk vaak te vinden is. Willem II heeft gewonnen van Utrecht en die rooie teckel en zijn vriendjes zitten weer te mauwen. Fatsoen is ver te zoeken bij dit soort ‘volk’.

Proficiat met de winst mede-supporters, prettig pasen!

Awavans
Gast
Awavans

Wat een reactie weer! Wederom beneden alle niveau.

Hoe jij over mensen schrijft  ( en dan bij voorkeur over Berry van Gool) is echt bedenkelijk.

Als reactie hierop krijg ik natuurlik weer een hele preek, hoe ik het in mijn hoofd haal dit te schrijven, met als slotsom dat er maar één iemand is die alles weet: Diruk

Dirruk
Lid
Dirruk

@Awanans,

 

Waarom moet je dit hier nu 2 keer vermelden??

 

Denk je dat ik er dan wel mee zit wat jij ervan vindt? En het is Dirruk kut!!!

Awavans
Gast
Awavans

Dat bedoel ik dus!

Jada
Lid
Jada

Utrecht speelt aardig, maar middenveld is daar cruciaal. Dat in ieder geval uitschakelen. Met publiek er achter en dezelfde beleving als tegen PSV moet het kunnen. Zou wel nog eens nadenken over contract van Haye, hij kan echt wel ballen, heeft ook creativiteit in zijn spel. Voorts alles op alles zetten om Rienstra te behouden, heel belangrijke speler. Ik heb er zin in vanavond.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Jada

Ayoub doet niet mee is gebleseerd….. En ze zullen in een later stadium wel met Haye en het zelfde geld voor Ogbeche om de tafel gaan zitten. Alleen moetje de contracten formeel opzeggen anders moet je onder de huilige voorwaarden verder salaris..

Frietmet
Lid

Voormeel? Ze bakken dr inderdaad weinig van..

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ja bedoel formeel… en niemand  bakt er wat van, want bakken is Jou kwaliteit met je naam Frietmet😉

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Goede ploeg dat Utrecht, en naar mijn gevoel gaat vanavond de ploeg winnen die de slag op het middenveld in handen heeft. Stiekem verwacht ik veel van Lieftink en Chirivella en met de Kingside voorop zwepen we onze boys op naar de overwinning !

COME ON WILLEM II 🇳🇱💪

 

BartAmsterdam
Lid
BartAmsterdam

Knallennn morgennnnn come on Willem ii!!!

Subjectief
Gast
Subjectief

De nieuwe trainer van Willem II is bekend aldus onze kaakchirurg in de RVC. Hij komt alleen als we erin blijven.

JTW
Lid
JTW

Koster?

Dirruk
Lid
Dirruk

@subjectief,

nooit je bronnen vermelden hier op Tilbo.

1. Omdat ze je dan nooit meet iets vertellen.

2. de kaakchirurg heeft helemaal geen verstand van voetbal en weet helemaal niet wat er bij Willem ll speelt laat staan dat die gekke Belg weet wie de nieuwe trainer wordt. Aardige man om een biertje mee te drinken en over hockeukutjes te praten, maar over de nieuwe trainer van Willem ll??

Subjectief
Gast
Subjectief

@Dirruk,

Gekke Belg? Haha. Ik had een hoge pet van je inhoudelijke reacties hier maar die is onder het 0 punt gedaald. Je weet echt niet waar je het over hebt.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Subjectief.

Wat schrijf ik dan wat niet klopt.

Onze Jan komt uit België en zeg nou eens eerlijk, dan ben je toch bij voorbaat al gek? Of ga jij hier nu verkondigen dat er slimme Belgen bestaan?

En misschien had je dat 2e punt even iets minder serieus moeten nemen. Gaat vooral om punt 1 he. Nooit je bronnen vermelden. Dan breng je mensen in verlegenheid en vertellen ze je de volgende keer niks meer en dat zou jammer zijn want we horen hier graag alles wat er te vertellen is over ons cluppie.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Subjectief,

O vergeet ik nog te zeggen. Als je onze Jan tegenkomt, doe hem de groeten van Dirruk en zeg dat ik snel weer een keer iets met ‘m kom drinken. En als ik klachten heb m.b.t. m’n gebit is hij de man, want daar weet ie wel alles van en is het de topper van Tilburg eo!!!!

John Nr1
Lid

GEzien het programma van dit weekend betekent winst zekere handhaving en dat we Groningen inhalen en nak op 3 punten zetten

spelen om te winnen en de volle kingside er achter en kan weer een leuke avond worden

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Utrecht heeft een goede ploeg, maar is zeker niet onklopbaar. De afwezigheid van ‘spelmaker’ Ayoub is niet onbelangrijk. Als we met dezelfde instelling en energie spelen als tegen PSV zie ik wel kansen om weer punten te sprokkelen. Een overwinning brengt handhaving weer een grote stap dichterbij.

PS we hebben wel een waslijst aan blessures (Azzaoui en Enoh nu ook weer afwezig) en vier spelers staan op scherp qua gele kaarten. Dat is wel zorgwekkend in deze belangrijke fase van de competitie.  Vooral centraal achterin is de spoeling dun.