MATCHDAY: Willem II – FC Utrecht

28
2278
Fran Sol scoort zijn 14de van het seizoen (foto: Toin Damen)

Morgenavond staat de laatste zaterdagavond van het seizoen op het programma. Om 20.45 uur trapt Willem II in Tilburg af tegen FC Utrecht. Een late wedstrijd dus. De Willem II-supporters hoeven echter niet zo lang te wachten. Vanaf 16.00 uur kunnen we immers terecht in de Stadhuisstraat tijdens de Bierstrasse.

Dan de wedstrijd. Na de interlandbreak zal Willem II de resterende 6 wedstrijden nog een paar punten moeten verzamelen om definitief veilig te zijn. Een overwinning tegen FC Utrecht zou een hele grote stap in de goede richting zijn. De perikelen rondom het opstappen van Erwin van de Looi liggen alweer enkele weken achter ons. Nadat de trainer is opgestapt, leek de spelersgroep bevrijd. Dit resulteerde in een historische 5-0 overwinning tegen PSV en een gelijkspel tegen FC Twente. In beide wedstrijden speelde Willem II met passie, lef en durf, iets wat onder Erwin van de Looi vaak ontbrak. Fran Sol scoorde in deze twee wedtrijden maar liefst 4 keer, waardoor hij nu gedeeld topscorer is van de eredivisie. Daarnaast viel met name het spel van Elmo Lieftink in positieve zin op. Door de 4 punten in de laatste 2 wedstrijden is Willem II 6 punten uitgelopen op de degradatiestreep. Interim-trainer Robbemond zal dan ook weinig aanleiding hebben om zijn basisopstelling te wijzigen. Willem II kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. De laatste vier thuiswedstrijden (waaronder de bekerwedstrijd tegen Roda JC) werden gewonnen. De laatste 3 thuiswedstrijden in de competitie kreeg Willem II zelfs geen doelpunt tegen.

FC Utrecht dan. FC Utrecht draait een degelijk seizoen. De ploeg staat samen met Feyenoord op 48 punten uit 28 wedstrijden en staat hiermee in niemandsland op de 4e-5e plaats. FC Utrecht moest halverwege het seizoen afscheid nemen van trainer Erik ten Hag die naar Ajax vertrok. Hij werd opgevolgd door zijn assistent Jean-Paul de Jong. Jean-Paul de Jong wist de lijn van zijn voorganger voort te zetten. De ploeg kwam enigszins stroef uit de winterstop met 4 gelijke spelen op rij, maar de volgende 7 wedstrijden werden maar liefst 16 punten gehaald. Alleen tegen SC Heerenveen werd gelijkgespeeld en van PSV werd verloren. FC Utrecht moet het in Tilburg echter wel stellen zonder zijn sterkhouder. Yassin Ayoub, die na dit seizoen vertrekt naar Feyenoord, is geblesseerd.

Eerder dit seizoen verloor Willem II kansloos in Utrecht. Binnen 7 minuten was het al 2-0. Daar bleef het vervolgens bij. De ontmoeting van vorig seizoen zal met name Fran Sol zich nog goed kunnen herinneren. De spits wilde op de rand van de 16 een gevaarlijke uitbraak van FC Utrecht onderbreken. In plaats van de verwachte gele kaar, beoordeelde de scheids de actie van Sol als natrappen en trok de rode kaart. Met 10 man bleef Willem II lang overeind, maar een foutje van Lachman in blessuretijd zorgde ervoor dat Haller toch nog wist te scoren: 0-1. Hopelijk voltrekt zich morgen een ander scenario. Wat verwacht jij van de wedstrijd?

28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments