Coming up: FC Twente – Willem II

37
2731

Komende zondag neemt Willem II het op tegen de nummer zes van de Eredivisie: FC Twente. De ploeg van trainer Alfred Schreuder was een aantal jaar geleden vrijwel altijd terug te vinden in de top, maar die tijden lijken voorbij te zijn. De club stond altijd bekend om haar gedegen beleid, maar daar is de afgelopen seizoenen weinig van over.

Willem II kan ieder geval in alle rust toewerken naar het duel op zondag. Willem II is al uitgeschakeld in de beker en hoeft dus niet in actie te komen. FC Twente speelde gisterenavond wel: De Graafschap was de tegenstander. Twente wist met 2-4 te winnen. Eerder versloeg Twente Achilles en Go Ahead Eagles. In 2011 won FC Twente het bekertoernooi.

Voor Willem II is de wedstrijd tegen FC Twente belangrijk voor het zelfvertrouwen. De Tricolores willen de eerste seizoenshelft afsluiten met een overwinning en dan ga je met een beetje geluk als nummer 8 van de Eredivisie de winterstop in. In al die keren dat Willem II op bezoek ging bij Twente (in totaal 31 keer) werd er slechts twee keer gewonnen. Maar ook als Willem II verliest of gelijkspeelt, kan de ploeg terug kijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Tot nu toe werden er al 20 punten behaald en dat is slechts drie punten minder dan dat er in het hele seizoen werden behaald toen Willem II voor het laatst in de Eredivisie speelde. De punten werden allemaal behaald dankzij aanvallend en verzorgd voetbal. Streppel wil dat spelletje altijd spelen, tegen welke tegenstander dan ook. Tegen Ajax pakte dat helaas niet al te best uit, maar toch zal Willem II zich ook in Enschede niet gaan ingraven.

Dan FC Twente. De ploeg is terug te vinden op een 6e positie op de ranglijst. Het seizoen tot nu voor Twente kun je het beste omschrijven als wisselvallig. De mannen van Schreuder speelden al zeven keer gelijk en er werden al 23 punten verspeeld. Sportief gezien heeft de ploeg er wel eens beter voorgestaan, maar ook financieel gaat het niet al te best: het afgelopen seizoen draaide de club een verlies van 7,2 miljoen euro en het jaar daarvoor een verlies van 8,5 miljoen. Ook Joop Munsterman kwam het afgelopen jaar niet echt positief in het nieuws omdat hij naast voorzitter en directeur ook als investeerder betrokken was bij de club. Inmiddels heeft Munsterman besloten om alleen als voorzitter verder te gaan.

De wedstrijd FC Twente – Willem II is voor beide ploegen belangrijk. Willem II wil met een positief geval de winterstop ingaan en echt afstand nemen van de onderste regionen. FC Twente wil graag de aansluiting houden met plek 3 t/m 5 en daarvoor is een overwinning noodzakelijk. Het zal voor Willem II in ieder geval een lastig avondje worden, want voordat FC Groningen deze maand won bij Twente was Twente bijna twee jaar ongeslagen in eigen huis.

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks, S. Wuytens, Haemhouts, Messaoud, Andrade, Armenteros en Sahar

 

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments