MATCHDAY | FC Twente – Willem II

9
1976
Griekse aanwinsten Vrousai en Pavlidis zorgde voor de bevrijdende 2-0 (foto: (c) Toin Damen)

Het gaat weer beginnen! De interlandperiode zit er op met twee slaapverwekkende wedstrijden van het NL-elftal. Gelukkig wel met het gewenste resultaat.
“Onze” internationals presteerde wisselvallig uiteenlopend van een vroegtijdige terugkeer (Kohlert) en een groot verlies (Quiñonez) tot een debuut (Ndaysihimiye) en 1e interlandgoal (Pavlidis). In Tilburg bleef een uitgedunde selectie achter om zich voor te bereiden op de competitiehervatting tegen FC Twenten.

FC Twente is een van oudsher mooie uitwedstrijd met vele gezichten. Van een Carnavalsbus via Bathmen tot een heroische bekerwinst vorige jaar.
Maar we herinneren ook de zeer, zeer pijnlijke nederlag in 2014 nog steeds met 2 doelpunten in de blessuretijd (na rood voor Renato Tapio bij FC Twente).
Kortom, dat belooft wat.

Bij Willem II is eigenlijk alleen Damil Dankerlui “niet beschikbaar”. Uiteraard is ook Ferando Lewis vanwege zijn langdurige blessure niet beschikbaar, maar die zal voorlopig sowieso niet in de plannen van Adrie Koster voorkomen. Op de bank zal, voor zover dat in de planning lag, Dylan Ryan ontbreken. Dit betekent dat er weer keuzes gemaakt moeten en kunnen worden.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de nummer 10-positie? De invalbuurt van “Tresor” was tegen AZ veelbelovend. Vrousai lijkt echter een zekerheidje op die positie waar hij minder opvalt dan vorig seizoen, maar meer in dienst van het elftal speelt. In de verdediging zal nu blijken hoe wedstrijdfit Nieuwkoop is. Met de komst van Nieuwkoop en Nelom beschikt Koster over Holmen en 4 gelijkwaardige spelers. Een daarvan zal het kind van de rekening worden.

Mogelijkerwijs kan dit ook praktisch opgelost worden ten koste van Dries Saddiki door Nieuwkoop een plek op het middenveld toe te bedelen. Dat is dan weer afhankelijk van hoe Quiñonez terugkeert en in hoeverre hij kan voldoen aan de hoge verwachtigen die aan hem kleven. Al met al een mooie puzzel voor Koster en consorten om er een mooie opstelling van te maken. Dries Saddiki is trouwens de enige speler bij Willem II die op scherp staat met 4 gele kaarten.

Mijn schot voor de boeg is dat Koster vasthoud aan zijn basiself en komt tot de volgende opstelling:
Wellenreuther, Heerkens, Holmen, Peters, Nelom, Saddiki, Llonch, Vrousai, Nunnely, Pavlidis, Kohlert.
Op de bank zitten dan “goede” wissels met Nieuwkoop, Quiñonez, Gladon, Tresor, Kabangu en Zuijderwijk.

Bij FC Twente zijn er ook geen personele zorgen in aanloop naar deze thuiswedstrijd. Weinig blessures en slechts 1 schorsing maar er is grote behoefte aan een positief resultaat.
Na overwinningen op Fortuna Sittard en Utrecht gingen de tukkers 3x onderuit, waarvan 2x fors tegen Sparta, Feyenoord en 1x pijnlijk in de derby tegen Heracles.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie pot voetbal op de zaterdagavond. Wil je er live bij zijn, dan zijn de laatste kaarten te koop in onze webshop.

Come on Willem II!

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments