Coming up: FC Groningen – Willem II

4
1906

Op zaterdag 17 oktober staat een van de verste uitwedstrijden van het seizoen op het programma. FC-Groningen-Willem II.
FC Groningen behaalde vorig seizoen een hoogtepunt in de clubhistorie door de beker te winnen. Nadat de rode loper tot de finale werd uitgerold (Excelsior en Vitesse-thuis waren de zwaarste tegenstanders) werd in de finale knap van PEC Zwolle gewonnen. Hierdoor mag FC Groningen dit seizoen aantreden in de Europa League. Hierin wil het nog niet echt vlotten. Er werd twee keer kansloos verloren van resp. Olympique Marseille en Sporting Braga.

Ook in de competitie houdt het nog niet over.  FC Groningen heeft op dit moment 10 punten uit 8 wedstrijden. De club leek het lek boven te hebben na twee knappe (thuis)overwinningen tegen SC Heerenveen en AZ, maar de laatste wedstrijden werden kansloos verloren tegen Ajax en Vitesse. Het waren weliswaar twee uitwedstrijden, maar het doelsaldo 0-7 geeft te denken. FC Groningen heeft echter een uitgebalanceerde, brede selectie met een goede coach voor de groep. De ploeg zal dan ook ongetwijfeld tot het einde van het seizoen mee blijven doen om de play offs voor Europees voetbal. Dat is iets waar Willem II alleen maar van kan dromen. Toch moeten de laatste twee wedstrijden van FC Groningen mogelijkheden geven voor de onzen.

Willem II en FC Groningen hebben een aantal memorabele wedstrijden afgewerkt, zowel in Tilburg als in Groningen. Denk bijvoorbeeld aan de historische sneeuwwedstrijd eind 2008 met een ontketende Frank Demouge of de wedstrijd in 2006 met een erg jonge Moussa Dembele in de spits. Bij rust stond het 1-0 door een afstandsschot van Jose Valencia. Een kwartier na rust was het ineens 5-0 met zelfs een doelpunt van Nuelson Wau (met links).

In Groningen speelde Willem II in 2012 de eerste uitwedstrijd sinds de promotie. In tropische temperaturen (volgens de overlevering minimaal 48 graden) speelde Willem II met 1-1 gelijk. In het geheugen ligt uiteraard ook nog de wedstrijd waarin Arjan Swinkels de bal in zijn edele delen kreeg geschoten en onze vriend Kevin Blom tot ieders verbazing rood trok en een penalty gaf (het was niet de eerste dat seizoen).

Zo’n memorabele wedstrijd is voor ons niet nodig. Drie punten vinden we meer dan genoeg. Er is op dit moment weinig te zeggen wie de 11 namens Willem II gaan zijn die deze punten moeten binnenhalen. De ziekenboeg is weer aardig leeggestroomd, waardoor Jurgen Streppel voldoende keuzemogelijkheden heeft. Probeert hij het wederom in de spits met Nemec of krijgt Zivkovic een kans tegen zijn oude club? En wie speelt er centraal in de verdediging? En rechtsback? We zullen ons dan ook maar niet gaan wagen aan een verwachte opstelling. Dat horen we wel een uurtje voor de wedstrijd.

Ondanks dat het een pokke-eind rijden is, zullen de Tricolores ook in Groningen weer worden gesteund door een kleine 300 supporters. Hopelijk zijn die getuige van de eerste uitoverwinning van het seizoen.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments