MATCHDAY: FC Groningen – Willem II

67
4119
Uitvak in Groningen (foto: (c) Toin Damen)

Zondag om 14:30 speelt Willem II de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Een wedstrijd tussen de huidige nummer 11 en nummer 6 van de Eredivisie. Het verschil tussen de twee ploegen is op dit moment vijf punten.

Na de overwinning tegen RKC Waalwijk is Willem II nog altijd in de subtop van de Eredivisie terug te vinden. De verschillen zijn nog steeds klein, al begint er wel een klein gat te ontstaan met de nummer 9. Die nummer 9, FC Twente, heeft op dit moment 15 punten. De overwinning tegen RKC zorgde er zelfs voor dat Willem II de beste seizoenstart van deze eeuw beleefde. Ook de start van het bekertoernooi is naar wens verlopen; er werd eenvoudig gewonnen van de amateurs.

FC Groningen is redelijk aan het seizoen begonnen. De elfde plek is aardig, maar het is niet de positie die past bij de ambities van de club. Bij Groningen was vooral de start van het seizoen teleurstellend. Inmiddels loopt het wat beter bij de ploeg van Danny Buijs. Net zoals Willem II hield ook Groningen 7 punten over aan de laatste 3 duels.

Willem II wist tot nu toe nog niet vaak te winnen in Groningen: slechts 5 keer in de laatste 32 wedstrijden. De laatste twee seizoenen gaat dat beter, want de laatste twee edities werden met 0-1 gewonnen door Willem II. Vorig seizoen was de beauty van Crowley genoeg om de punten mee naar Tilburg te nemen.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther, Nieuwkoop, Holmén, Peters, Heerkens, Saddiki, Llonch, Ndayishimiye, Nunnely, Pavlidis en Köhlert

67 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments