MATCHDAY: FC Groningen – Willem II

14
1833

De negende speelronde voert Willem II naar het Hoge Noorden, waar op vrijdagavond om acht uur FC Groningen wacht. Het duel staat onder leiding van arbiter Allard Lindhout. Gevlagd wordt er door de heren Siebert en Lapar. De vierde official luistert naar de naam Blank.

Door een cruciale zege op FC Twente verlieten de Tricolores afgelopen weekend de laatste plaats. De voorsprong op Sparta bedraagt slechts één punt, maar de achterstand op de nummer twaalf is met drie punten niet veel groter. Op die twaalfde plek treffen we de tegenstander van vrijdag aan. FC Groningen kent een tamelijk onopvallende competitiestart. De ploeg van trainer Ernest Faber, die deze speelronde opvallend genoeg al zijn zesde thuiswedstrijd afwerkt, is met twee overwinningen en drie gelijke spelen nog altijd ongeslagen in de eigen Euroborg. Zondag werd een sterker AZ op 1-1 gehouden. Buiten de Groningse stadsgrenzen werd echter nog geen punt behaald.

Groningen-uit is voor onze club niet bepaald een garantie voor succes. Bij tijd en wijle wordt er een punt gesprokkeld, zoals vorig jaar dankzij een fraaie kopbal van Oulare, maar meestal keren we met legen handen terug richting het zuiden. De laatste overwinning dateert van 21 december 2003, toen twee doelpunten van Anouar Hadouir een 1-2 zege opleverden in het toenmalige Oosterpark.

Bij het schrijven van deze voorbeschouwing is nog onbekend wie Erwin van de Looi tegen zijn oude werkgever onder de lat laat starten. Eerste doelman Wellenreuther is hersteld van de knieblessure die hem zondag aan de kant hield. Het rustige en kordate optreden van Mattijs Branderhorst, product van de eigen jeugdopleiding, tegen Twente stelt de technische staf echter voor een lastige keuze. Het meespelen van Freek Heerkens, die eerder deze week een enkelkwetsuur opliep, is nog onzeker. Indien hij het niet redt zal Fernando Lewis zijn rentree in de basis maken. Met de van een blessure terugkerende Etien Velikonja, Jordy Croux en de zondag verdienstelijk invallende Ismail Azzaoui zijn er voorin nog diverse opties. FC Groningen start vermoedelijk met dezelfde elf als tegen AZ, wat inhoudt dat de geblesseerde aanvaller Veldwijk, evenals de geschorste Tom van Weert, nog altijd ontbreekt.

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments