Coming up: FC Dordrecht – Willem II

9
1715

Het knusse stadion aan de Krommedijk is komende vrijdag het decor voor de uitwedstrijd tegen de nummer laatst van deze competitie, FC Dordrecht. De ploeg van Ernie Brandts is er nog niet in geslaagd om in eigen huis de bezoekende partij van een overwinning af te houden. Aan Willem II de uitdaging deze lijn voort te zetten.

De twee ploegen waren de smaakmakers van de Jupiler League afgelopen seizoen. Na een felle strijd van 38 wedstrijden bleek uiteindelijk Willem II als winnaar uit de bus te komen. Het onderlinge verschil van zes punten werd door de Tricolores uitgerekend gemaakt in de duels tegen hun grootste concurrent. Zowel uit als thuis werd er van FC Dordrecht gewonnen. De teleurstelling in de havenstad was groot. Maar liefst 31 weken hadden de Dordtenaren de leiding in handen gehad, maar op het beslissende moment kwamen zij tekort en moesten genoegen nemen met de play-offs. Met fris en aanvallend voetbal trok FC Dordrecht daarin ten strijde tegen VVV Venlo en provinciegenoot Sparta Rotterdam. En ditmaal bracht het wel het succes waar men zo fel naar hunkerden. Na 19 jaar wachten was de promotie een feit.

Met Ernie Brandts aan het roer begon de ploeg voortvarend aan in de Eredivisie met een mooie 1-2 uitoverwinning bij Sc Heerenveen en een 1-1 gelijkspel uit tegen Go Ahead Eagles. Hierna kwam de klad erin bij Dordrecht en werd er enkel nog een punt gepakt bij Excelsior. Hierdoor is de ploeg momenteel veroordeeld tot de ondankbare plek als hekkensluiter. Ondanks wat de stand laat vermoeden wordt er niet onverdienstelijk gespeeld. Afgelopen week had Feyenoord zijn handen vol aan de Schapenkoppen. Pas na de rode kaart van Peersman, die tegen Willem II niet van de partij zal zijn, in de slotfase van het duel konden de Rotterdammers het verschil maken. ‘Het is zuur dat je zo laat op achterstand komt, zei trainer Ernie Brandts na afloop. ‘Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. De rode kaart was natuurlijk doorslaggevend. Feyenoord gooit daarna een extra aanvaller erbij en dan weet je dat het éénrichtingsverkeer wordt.’

Ook Willem II had afgelopen zaterdag een Rotterdamse tegenstander. In eigen huis was de ploeg van Streppel heer en meester, maar miste de kansen. De aloude regel dat als je zelf niet scoort je tegenstander dat wel doet, kwam uit. Gelukkig wist Armenteros na het doelpunt van Van Weert, dankzij een penalty, snel de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ondanks dat Streppel tevreden was over het getoonde spel heerste na afloop de teleurstelling over de remise die als een nederlaag aanvoelde. Het treffen tegen FC Dordrecht is een mooie gelegenheid om deze wrange nasmaak weg te spoelen.

Bron: www.willem-ii.nl 

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments