Coming up: Excelsior – Willem II

14
1675

Het was zweten vrijdag. Twente was, in alle eerlijkheid, gewoon beter dan de Tricolores. Streppel had een punt, er zat minder strijd in dan normaal, en dat sloeg ook over naar de tribune. En toch stonden we ineens met 2-0 voor…..geen idee hoe! Goed spelen en niet scoren in Alkmaar, slecht spelen maar wel scoren in Tilburg. Op zich niks mis mee. Maar al snel kwam Twente terug, ondersteund door hun prima support (mag gezegd worden!). De vrije trap van Ziyech vloog er net voor de rust in, na wellicht toch een kleine inschattingsfout van Kostas die te ver naar rechts stond opgesteld. Maar goed, ook 2-1 is tegen Twente natuurlijk prima. Helaas was het na de rust niet veel beter, en kwam Twente snel op 2-2. Ik denk dat menig supporter op dat moment geen cent meer om onze kansen gaf, maar het bleef gelijk. In tegenstelling tot enkele maanden geleden in Enschede speelde onze jongens de wedstrijd deze keer redelijk soepel uit.

De loodzware reeks is daarmee op papier voorbij. 2 punten hebben we gehaald, dat zijn er al 2 meer dan verwacht. Bovendien nog altijd 10 punten voorsprong naar de nacompetitie streep. Omhoog kijken is helaas wel wat lastiger geworden inmiddels. Maar, op Vitesse na, weer nergens weggespeeld en dat is een compliment waard. Wat een verschil met enkele jaren geleden: oprecht teleurgesteld kunnen zijn na 1 puntje tegen Ajax of Twente, heerlijk!

De komende wedstrijden moet het gebeuren. Eerst naar Excelsior, dan thuis tegen Dord. Dat kunnen natuurlijk 6 punten zijn, waarmee we ons definitief veilig spelen. Maar laten we niet te gemakkelijk denken over Excelsior, dat net als ons een uitstekend seizoen doormaakt. Dit weekend nog, verloren ze maar nipt van Ajax en ook de serie daarvoor is indrukwekkend. Excelsior kan bovendien op gelijke hoogte komen met ons als ze komend weekend de 3 punten pakken. Ons palmares tegen Excelsior is de laatste jaren ook alles behalve indrukwekkend! Eerder dit seizoen werd het thuis slechts 1-1, en vorig seizoen in de Juup verloren we thuis zelfs met 0-1 door Veldwijk. Daar staat dan wel weer tegenover dat de vorige uitwedstrijd op Woudenstein met 1-2 werd gewonnen, door doelpunten van Peters en Boymans.

Excelsior heeft met spelers als Botaka, Stans, Auassar, van Weert en vooral aanvoerder Fischer een aantal spelers die prima presteren dit jaar. Het kan dus een mooi en spannend potje worden in Rotterdam. Laten wij er voor zorgen dat het aan de support in ieder geval NIET kan liggen!

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments