Coming up: Excelsior – Willem II

17
1181

Het wordt maar mooier en mooier. Na wederom een overwinning staat Willem II op dit moment achtste. Op de driepunter tegen Zwolle was niks af te dingen, we waren simpelweg een klasse beter dan de tegenstander, in een verder vrij matte wedstrijd. Zowel op het veld als op de tribune was gek genoeg merkbaar dat de druk er een beetje af is. Vreemde gewaarwording voor een Willem II supporter.

Maar er is nog zoveel om voor te spelen! Met het schema dat we nog moeten afwerken is een of twee plekjes stijgen helemaal niet zo onrealistisch. Te beginnen in Kralingen komend weekend, tegen Excelsior. Het uitvak zal ram vol zitten en we spelen tegen een tegenstander die totaal uit vorm is. Kortom, alles is aanwezig voor een heerlijke away day. Zeker aangezien we het sowieso al best goed doen op Woudestein afgelopen jaren.

De Rotterdammers zijn inmiddels afgezakt naar plek 17 en moeten zelfs nog een beetje vrezen voor rechtstreekse degradatie (al gunnen we dan uiteraard onze zusjes uit Breda). Excelsior won midden februari voor het laatst, thuis van Emmen. De afgelopen 7 wedstrijden werd er verloren en werd er ook vrijwel niet gescoord. Hoe anders was de situatie toen beide ploegen elkaar eerder dit seizoen in Tilburg troffen. Willem II keek in de 81eminuut aan tegen een 0-2 achterstand en mocht van geluk spreken dat er een 2-2 uit het vuur werd gesleept. Sol en Kristinsson, beide nu niet meer bij de selectie, scoorde de doelpunten.

De laatste keer dat we Kralingen bezochten werd een telleurstelling. Vooral omdat het de jaren daarvoor meestal goed ging op bezoek bij Excelsior. In april 2018 werd er echter verloren met 2-1, nadat Sol ons eerst op 0-1 had gezet na 14 minuten. Lachman kreeg echter in de 27eminuut rood, waarna alsnog verloren werd. De uitwedstrijden tegen Excelsior eindigde de jaren daarvoor echter in 0-2, 0-0, 2-3 en 1-2. Niet slecht dus!

Als alles mee zit kan Willem II na komend weekend zelfs 6estaan, dus gas erop! Isak naar 13 uit 13 schreeuwen!

 

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments