MATCHDAY: Excelsior – Willem II

36
3372
Falkenburg scoort 0-2 tegen Excelsior (foto: Toin Damen)

Komende vrijdag speelt Willem II de uitwedstrijd tegen Excelsior. Excelsior is opnieuw bezig aan een zeer degelijk seizoen. Willem II heeft al drie wedstrijden op een rij niet meer verloren. Kan Willem II deze goede lijn doorzetten?

Na een reeks van dramatische wedstrijden werd Van der Looi door sponsoren en supporters aan de kant gezet. De club sprak er schande van. Nu, drie wedstrijden later, ziet de wereld er compleet anders uit. Willem II won met 5-0 (!) van PSV, speelde gelijk tegen Twente en knokte zich afgelopen zaterdag terug tegen Utrecht. Die laatste wedstrijd leverde een 3-2 overwinning op. Hoewel de clubleiding en spelers zich op de achtergrond houden wat betreft het vertrek Van de Looi, is de verandering duidelijk zichtbaar. De 4-3-3-formatie past veel beter bij de ploeg. Daarnaast lijkt het team echt te zijn ‘bevrijd’.

Willem II speelt aanvallend voetbal en levert ook veel strijd. De wedstrijd tegen FC Utrecht was daar hét voorbeeld van. Na een halfuur spelen leken de Tricolores af te stevenen op een kansloze nederlaag. Een schitterende vrije trap van Haye bracht Willem II terug in de wedstrijd. Willem II drukte vervolgens door en na 50 minuten spelen stond de 3-2 op het scorebord. Net zoals de 2-2, was ook de 3-2 een fantastische goal, gescoord door de held van Tilburg: Fran Sol. De Spanjaard is door deze goal nu de topscoorder van de Eredivisie.

Excelsior is al het hele seizoen lekker bezig. Met een minimaal budget heeft de ploeg zich weken geleden al officieus veilig gespeeld. Dat Excelsior zich zo vroeg veilig kon spelen, heeft vooral te maken met de uitstekend reeks uitwedstrijden. Van de 10 gewonnen wedstrijden dit seizoen, werd er acht keer in een uitwedstrijd gewonnen. Dat biedt kansen voor Willem II.

Met drie ongeslagen wedstrijden op een rij zit Willem II in ‘the winning mood’. Met een eventuele overwinning op zak is zelfs plek 11 in zicht. Wie had dat na de wedstrijd tegen SC Heerenveen nog gedacht?

36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments