Coming Up | Excelsior – Willem II

18
2576

Het begrip “zespuntenwedstrijd” is nog nooit zo van toepassing geweest op een wedstrijd als morgenavond. Rotterdam, 5 februari 2016, 20:00: Excelsior – Willem II.

Willem II staat 14e met 20 punten en heeft de kans het gat met de streep, waar Excelsior nu staat met 18 punten, te vergroten naar 5 én aansluiting te houden met de koplopers van het rechterrijtje.
Excelsior heeft echter de kans de degradatiezone te verlaten door stuivertje te wisselen met Willem II. Winst betekent in ieder geval één puntje boven de streep door Willem II (en wellicht FC Twente) onder zich te laten.

Willem II had een enorm goede reeks voor de winterstop, na de winterstop wil het helaas nog niet zo vlotten. Na twee nederlagen in uitwedstrijden (NEC en SC Heerenveen) zijn er in de laatste twee thuiswedstrijden 2 punten gesprokkeld tegen FC Groningen en Heracles. Vooral het gelijkspel tegen FC Groningen voelde daarbij als een verlies.

Excelsior begon de tweede helft zo waar nog slechter dan Willem II met nederlagen tegen directe concurrenten Roda JC en FC De Graafschap. De 3e wedstrijd werd zoals verwacht verloren van PSV maar de laatste wedstrijd werd er een bonuspuntje gehaald met een gelijkspel uit bij Vitesse.

Kortom, bij beide ploegen staat de druk er vol op. Willem II lijkt er net iets beter op te staan. In de winterstop werd de ploeg aardig versterkt in aanvallend opzicht met Hupperts en Ogbeche. Na het vertrek van Stijn Wuijtens is het middenveld dunbezet, maar wellicht dat derde aanwinst Achenteh hier indien nodig voor noodverband kan zorgen. De vierde aanwinst Kawaya moet zijn plek nog vinden. Grootste winst van Excelsior is misschien nog wel het behoud van Fischer en Van Weert, maar de selectie is ook aangevuld met de komst van spits Hemmen.

Aan een voorspelling waag ik me niet. Carnavalswedstrijden kunnen alle kanten op zullen we maar zeggen. Voor alle supporters die gaan beloofd het weer een mooi feest te worden. Hopelijk is de wedstrijd het begin van een fantastische Carnaval en proosten we zondag, tijdens het Rood-wit-blauwe straatfeest op een verdiende overwinning!

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments