MATCHDAY: Emmen – Willem II

105
5198
Matchwinner Mats Köhlert 2 keer trefzeker tegen Emmen (foto: (c) Toin Damen)

Wat een ontlading na de 1-1 afgelopen weekend. Willem II had het lastig tegen een snel en technisch vaardig Utrecht, maar vocht zich naar een puntje. Na de winterstop speelt Willem II nog steeds prima voetbal, maar er worden wel wat minder doelpunten gemaakt na de overwinning in Alkmaar. Op zoek naar doelpunten in Emmen dus.

Ondanks Carnaval zal het uitvakkie in Emmen zoals altijd lekker vol zitten. Zo’n 400 supporters zullen afreizen naar Emmen om de Tricolores te steunen. En die steun zal nodig zijn, want Emmen is in eigen huis een taaie tegenstander. Maarliefst 8 wedstrijden op rij al ongeslagen, waaronder tegen Feyenoord en PSV. Emmen verloor thuis alleen van Zwolle en Groningen. Hoog tijd dus dat daar een derde verliespartij bij komt. Dat Emmen maar een paar punten boven de probleemzone staat komt vooral vanwege de matige resultaten buiten het eigen stadion.

Eerder dit seizoen werd het in Tilburg 2-1 door te schitterende goals van Mats Kohlert. Deze thuiswedstrijd was tevens het decort van een geweldige tifo! De tifo en goals nog even terugzien, check de samenvatting:

Het goede nieuws voor Willem II is dat zowel Heerkens als Llonch er weer bij zullen zijn. Beide zijn dit seizoen belangrijke spelers, dus daarmee worden we absoluut sterker. Bovendien hebben we een prima track record tegen Emmen. Uit werd het vorig seizoen (december 2018) bijvoorbeeld 0-2. Fran Sol en Ozbiliz waren toen verantwoordelijk voor de doelpunten. 

Met de steun van 400 kruiken vollebak op zoek naar goals en punten dus, we hebben er weer zin an! 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Relativist
Lid
Relativist

Goed zo! Lekker negatief over je club die het al een heel seizoen goed doet.

FuckoffBeneliga
Gast
FuckoffBeneliga

Dat mag zeker, als er geen inzet is. Dan mag je ze dat best op een wedstrijd aanrekenen.

tricoscore
Lid
tricoscore

Nelom was slecht, maar ook Peters en Holmen waren dramatisch. Dus niet terecht om Nelom de schuld te geven. De enige die een voldoende haalde was Llonch

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Lekker betrouwbaar weer: het standaard verlies met carnaval is een feit….

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Toch niet zo gek als je 13 seizoenen op rij een uitwedstrijd speelt met carnaval.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Heel soms, echt maar heel soms, moet ik zo kotsen van die bagger hier bij een nederlaag. Kan die zich niet blesseren, café elftal en meer van dat soort bagger. Dat zijn dezelfde mensen die deze spelers op de schouders nemen zodra er gewonnen wordt. Ongenuanceerd,ongepast en Willem II onwaardig! Ik zal het even kort samenvatten: we scoren 2 x. Emmen heeft vooral veel in de weggelopen en het zat ze niet bepaald tegen. Ballen die precies voor de voet rollen en dan nog van richting worden veranderd, een uitbal die echt volledig over de lijn is die dan tot… Lees verder »

Beffrey28
Lid
Beffrey28

Amen!!!

Frank
Gast
Frank

Volgens mij je ook gewoon zeggen dat het een keer klote is. Wedstrijdverloop was erg frustrerend en zag er bij de tegendoelpunten niet jofel uit, dan zeggen mensen dingen, maar denk niet dat je dat heel serieus moet nemen. Uiten van frustratie hoort er ook bij! En die mensen mogen best de spelers op de schouders nemen als het goed gaat. Dat zijn net goed supporters met clubliefde. Dit doet even pijn, maar we zijn ook geen Liverpool, dat btw ook wel eens verliest.
Fijne carnaval!

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Zeker weten. Maar niet op de manier van sommigen hier.

Frank
Gast
Frank

Jij vond de verdediging in de 2e helft af en toe niet op de laatste linie café elftal lijken? wink Dan minstens op die van FC Wandelbos 7.
Al hebben middenveld en aanval ook een taak bij het voorkomen van doelpunten.
We hebben het gewoon even niet. Onze supporters zijn wel top 3 niveau. Top!

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik vind er vanalles van. Maar ik weet al heel lang dat wij een middenveld hebben dat niet de juiste balans heeft. Dat is in een aantal wedstrijden leuk verbloemd geweest, maar met een creatiever middenveld straf je dit Emmen genadeloos af. Nu weiger je gebruik te maken van de ruimte waardoor je je verdediging met balverlies opzadelt. Maar in plaats van alle schuld op Nelom te schuiven of het een café elftal te noemen, zoals Wil ‘ hoe de wind waait, waait mn rokje’, probeer ik er realistisch naar te kijken.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Zeer teleurgesteld. De flow is over.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Kun je deze ff uitleggen?

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Voor de winterstop hadden we een mooie flow. Alles liep prima, echt alles. Makkelijk scorende ploeg, prima spel, iedereen vocht voor elkaar en we hadden de nodige en verdiende geluk. Na de winterstop is de flow over. Dus geen makkelijk scorende ploeg, slappe spel, sommige spelers lopend rond alsof er geen zin meer hebben en dus verdien je geen geluk. Koster had gelijk: Derde worden is niet zo moeilijk, derde blijven dat is pas moeilijk.

Eastwood
Gast
Eastwood

Hoop niet dat dezelfde nachtkaars nu begint te branden als die van vorig seizoen. Hopelijk blijft dit een Heracles – Groningen uit incident en herpakken ze zich vrijdag.

De gelovige
Gast
De gelovige

Het is goed zoveel punten hebben….het gaat uit als een nachtkaars.
Sinds die prikkelingen over tresor….raakt geen noot meer.
En nelom ow ow koster laat hem in de optocht meelopen zondag.

Robby
Lid
Robby

Is gewoon een collectief falen. Iedereen is slecht. Wordt zwak verdedigd maar ook voorin komt er niets tot stand. Overigens onze vleugelaanvallers zijn al weken niet goed meer.

Bsj
Gast
Bsj

Wissel die Kohlert,Nunely en slome dikke Griek eens man

Vrousai
Gast
Vrousai

Nelom loopt er echt bij alsof het hem allemaal niets kan interesseren. Waarom speelt Dankerlui niet op zijn plek? 3-1 had nooit mogen tellen overigens.

Nelom rampdebiel
Gast
Nelom rampdebiel

Hopen dat Nelom even een hamstring blessure pakt, hoeft hij niet meer op het veld te staan.

hotseknots
Lid
hotseknots

Weet je zeker dat jij Willem II-supporter bent?

JezusChristus
Gast
JezusChristus

4 man dekken een man af, lekker

wil
Lid
wil

Cafe elftal

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Baba wat is er achterin aan de hand? Ze lopen er zo door heen. En koster wissel is een keer!! Pavlidis raakt al weken helemaal niks. En Nelom loopt net rond of hij vogeltjes aan het kijken is in het bos.

AvG
Gast
AvG

Laat ze lekker maar huis lopen en de rest van de week straftraining. Wat een waardeloze wedstrijd van alle spelers.

Henkie013
Lid
Henkie013

Niet overdramatisch gaan doen. We hebben zonder Lewis en Heerkens, met Nieuwkoop en Nelom 2 matige backs. Niet voor niets zijn er 2 nieuwe backs voor volgend seizoen nu al vastgelegd. Doorselecteren heet dat, nu roeien met de riemen die je hebt. Tis niet anders. En nu we weer paar gevaarlijke ballen op doel krijgen, zien we direct weer dat Wellenreuther nog steeds geen puntenpakker is. Van Emmen verliezen lijkt een schande, maar Emmen presteert thuis als een topclub. Staan in de top 3 qua punten in thuiswedstrijden. Die hebben zich dat klote plastic gras eigen gemaakt. Mochten we illusies… Lees verder »

Frank
Gast
Frank

Holmen heeft het ook niet vandaag. 2-4
Hulde aan onze supporters die wel bij de les zijn vandaag

Freak
Gast
Freak

Inderdaad, wat een supporters. Blijven zingen.

Beffrey28
Lid
Beffrey28

Je zet jezelf best wel voor lul met je opmerking over Timon. Iedereen ziet dat hij dit seizoen een prima seizoen keept, maar jij wil je gelijk weer halen na een mindere wedstrijd. 20 wedstrijden hebben we je niet gehoord, want hij keepte goed, maar dat durfde je niet toe te geven, en nu sta je weer gelijk vooraan om hem in de grond te boren. Treurig…

Henkie013
Lid
Henkie013

20 wedstrijden? Overdrijven is ook een kunst. Hier wordt Wellenreuther al de hemel in geprezen wanneer de verdediging nul kansen heeft weggegeven. . Ik doe daar niet aan mee. Daarbij heeft hij onlangs op de duitse fernsehen duidelijk aangegeven, dat hij het na 3 jaar wel gezien heeft hier en terug naar Duitsland wil. Niet één positieve noot over de club. Dacht hij soms een bundesligaclub te vinden waar hij in de basis staat. Je speelt graag voor ons of niet. Opzouten met deze 13 in dozijn keeper.

Beffrey28
Lid
Beffrey28

Haha de rancune spat ervan af. Was het soms jouw vrouw met Timon in de wagen? Of heeft hij je iets anders aangedaan? Je bent de enige hier die blijft volhouden dat hij geen goede keeper is, de rest baalt als hij volgend seizoen bij Besiktas of in de Bundesliga keept.

Henkie013
Lid
Henkie013

Hahahaha, in de Bundesliga. Hou toch op zeg!!! In de Bundesliga vissen zeker. Als het mijn vrouw was, stond hij niet meer op zijn benen. Het is geen puntenpakker. De verdediging die de afgelopen maanden als een huis stond, heeft dat aardig weten te verbloemen. Nu stond de verdediging een stuk minder en alle balle vliegen weer om zijn oren.

Sooike
Gast
Sooike

Je zet jezelf inderdaad nu echt voor lul

Henkie013
Lid
Henkie013

Zolang ik mijn eigen mening verkondig zet ik mezelf niet voor lul Sooike Voetbalprimeurdoetje! , of je waait lekker met de wind mee. Ik heb Wellenreuther altijd een kutkeeper gevonden en dat vind ik nog steeds. Hij heeft vandaag niet geblunderd, maar hij pakt op AZ beker na NOOIT punten voor je.

Beffrey28
Lid
Beffrey28

Hahaha rancuneuze Henkie hoeven we dus ook NOOIT meer serieus te nemen.

Sooike
Gast
Sooike

Voetalprimeurdoetje? Stoer ventje achter je toetsenbord 👌👌🤣

Ps. Je staat zeker wel voor lul als je durft te beweren dat timon dit seizoen geen punten pakt
Tilbo.comdoetje

Henkie013
Lid
Henkie013

Noem maar eens 3 wedstrijden dit seizoen waarin Wellenreuther punten voor ons heeft gepakt. Bespaar mij duels waarin hij 2 reddingen heeft verricht, want daar staat hij als betaald voetbalkeeper voor en wordt hij vorstelijk voor betaald. 3 duels waarin we dankzij Wellenreuther punten hebben gepakt. Succes!

sooike1973
Lid
sooike1973

Ik hoef maar 1 week terug naar Utrecht thuis. Dat jij door je gelijk te willen halen dit al vergeten bent zegt meer dan genoeg
Volgens mij is timon al een keer of 5 uitgeroepen tot motm. Dus al je medesupporters snappen het ook niet?
Dan pak ik Ajax en Heerenveen uit ook nog ff mee. 3 maar toch? Want het zijn er toch echt veel meer.

sooike1973
Lid
sooike1973

Buiten dat, welke goal is dan echt een fout van timon?

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Sooike,

de eerste had hij moeten hebben, ook was het een dekkingsfout onze Griekse spits

sooike1973
Lid
sooike1973

Kom op.. wordt korte afstand vrij ingekopt. En volgens mij liep nelom ook nog in de weg

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Henkie03, weer slap beginnen aan de wedstrijd dat is het euvel. Lijkt wel alsof ze denken we winnen in Heerenveen, Amsterdam en Alkmaar, en hier komt het ook wel goed. Instelling hoe je de wedstrijd ingaat moet omhoog ander zul je niet veel wedstrijden meer winnen dit seizoen.

Henkie013
Lid
Henkie013

Corné, dit heeft niets met instelling te maken, maar met kwalitiet. We zijn niet zo goed als sommigen hier denken. Staan weer met beide beentjes op de grond. Top 8 z.s.m. binnenhalen en dan hebben we het meer dan prima gedaan.

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Kwaliteit zat. Ze zijn nog jong allemaal maar om nou te zeggen geen kwaliteit.

Frank
Gast
Frank

Grappig Henkie. Als het kwaliteit zou zijn dan stonden we nu tegen degradatie te voetballen op de manier hoe vandaag gespeeld is (paar spelers uitgezonderd). Dit is gewoon niet bij de les zijn, gebrek aan inzet en te makkelijk denken. Timon treft absoluut geen blaam bij de doelpunten, maar misschien heb je een andere wedstrijd gezien.

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Wij winnen geen wedstrijden op 80% wilde ik ook nog even kwijt. Dus instelling en inzet. Waarom tegen Utrecht wel en nu weer niet?

Henkie013
Lid
Henkie013

Dacht je dat het toeval was dat Emmen 26 van de 29 punten dit seizoen thuis behaalde?

Martin Coolen
Lid

Waar is Willem II mee bezig. Twee doelpunten tegen in twee minuten.

TILBURG
Gast
TILBURG

Het Willem II syndroom zal toch weer niet komen 2 doelpunten tegen in een minuut schandalig zeg

JezusChristus
Gast
JezusChristus

Waarom blijven we Nelom opstellen? Jezus. Haal Kohlert er ook gewoon af spelen ook als een krant week na week.

wil
Lid
wil

Vooral niet wisselen Koster. Onvoorstelbaar.

N de Man
Lid

Hoe kun je dit toch in 5 min weggeven zeg? Bal zuiver over de lijn, kut scheids die niet fluit! Maar dit is een tendens, hoe kun je zo verschrikkelijk slecht verdedigen!? GVD!

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Flikker er onderhand die Kut Nelom eens uit. 2 doelpunten in 2 minuten van zijn kant. Word scheitziek van dieje sjokkerd.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

He corne. Ze verdedigen 2 minuten als een natte krant. Vallen 2 doelpunten uit. Komt dat door Nelom?

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Komen alle twee van zijn kant en meneer sjokt lekker mee ipv er vol in te gaan. Dabberd

Sooike
Gast
Sooike

Vandaag verdedigd vooral ons centrale duo als een natte krant! Doen maar wat en laten tegenstander zonder enige druk vrijuit schieten. Makkelijk om constant op nelom te zeiken maar Peters en holmen zijn vandaag echt dramatisch

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Ben het met je eens Sooike maar bij Emmen zagen ze al veel snel waar de grootste zwakte lag in de verdediging en dus gingen vele aanvallen over rechts. Dan word het voor het centrale duo ook niet makkelijker om alles op te vangen.

hotseknots
Lid
hotseknots

3 doelpunten in de 2e helft waren allemaal door het midden

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Nieuwe tv kopen dan hotseknots

Robby
Lid
Robby

Ongelofelijk staan op 3 meter te dekken. Dan is het vragen om problemen. Maar goed traditie getrouw verliezen tijdens carnaval

Sooike
Gast
Sooike

Vooral verdediging staat vandaag te schutteren

Frank
Gast
Frank

Wat een slappe hap. 3-1. Heel amateuristisch dit.
Zetten zichzelf flink voor schut.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Hoe kan dit!!! In 2 min 3 goals

Grenzen
Gast
Grenzen

Gaat hem niet worden vandaag.

De gelovige
Gast
De gelovige

doet peters niet mee….ongeloofelijk .
Komt echt tekort….is veel te traag.
En nelom ….stopt daar mee….het lijkt wel een spaanse juffrouw

Dirruk
Lid
Dirruk

Die Nelom kan er echt geen pepernoot van. Je maakt met 10 man nog meer kans op punten dan met Nelom in je team.🤷‍♂️

ut Reijenaarke
Lid

Hè..hè.. ik wachtte al op jou reactie, je hebt un beetje gelijk, deze 2e helft wordt echt niet meer als de 1e helft v/d/ competitie, waar ligt het aan???

Dirruk
Lid
Dirruk

@ut Reijenaarke, Tegenstanders passen hun tactiek aan. Onze creatieve spelers krijgen vaak dubbele dekking en FC Emmen is thuis een bijna onneembare vestiging, terwijl veel Willem ll supporters denken dat we dit soort tegenstanders wel even oprollen. Paar weken geleden werd er hier door een aantal door een rood, wit en blauwe bril kijkende positievelingen al gesproken dat we voor voorronde Champions League konden gaan, of anders toch zeker rechtstreekse plaatsing van de Europa League. Dat is natuurlijk grote onzin want daarvoor komt onze club toch een aantal spelers tekort die het niveau aankunnen. Vandaag weer kunnen zien dat o.a.… Lees verder »

wil
Lid
wil

We zullen echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen in de tweede helft.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Met al die kwaliteiten voorin zo slap en ongeconcentreerd spelen. Ik snap het niet.

Bsj
Gast
Bsj

Zoveel ruimte en doen er geen kut mee! Pavlidis had er 2 MOETEN maken en beter MOETEN dekken bij de 1-0!

Geeft Gladon maar eens een helft de kans

Robby
Lid
Robby

Keeper zag er ook niet goed uit bij die goal. Was meer met Nelom en zn man bezig dan met het spel.

Sooike
Gast
Sooike

De enige die ècht had moeten scoren was tresor