MATCHDAY: de Graafschap – Willem II

6
2115
Foto: Achterhoekfoto.nl

Eindelijk 3 punten! Heeeerlijk. Het blijft toch wel erg jammer van de thuiswedstrijd tegen NEC, anders hadden we met een loodzwaar programma toch nog een prima start gehad. Maar goed, de eerste driepunter was nodig en is binnen. Het team vocht voor elke meter en hoewel het voorin nog altijd niet helemaal lekker loopt hebben we tenminste ons totaal aantal doelpunten omhoog weten te krikken….wat ook niet zo moeilijk was natuurlijk. Tel daarbij op dat Haller ons ook nog een handje wilde helpen, tof van hem, en dan heb je alle ingrediënten in huis voor een fijne avond. Het mooiste was misschien nog wel dat het o zo originele uitvak net het liedje ‘Tilburg is anders geaard’ had ingezet, toen de eerste goal het netje in ging.

Mooie avond dus! En komend weekend kunnen we wederom een hele belangrijke stap zetten. Pakken we de punten in Doetinchem, dan staan we er weer goed bij! En het moet te doen zijn, aangezien de Superboeren nog geen enkel puntje hebben verzameld. Ook afgelopen weekend was men weer vrij kansloos tegen Vitesse. Nu is dat op zich geen schande, Vitesse speelde ons vorig jaar ook weg. Maar met 0 punten uit 6 wedstrijden lijkt de start van de Superboeren al net zo beroerd als die van Heracles vorig jaar. Tegen potentiële concurrenten zoals Roda en Excelsior werd bovendien al vrij eenvoudig verloren. De Graafschap scoorde tot dusver ook pas 2 keer, ondanks de aanwezigheid van nieuwe spits Cas Peters. Bovendien is een van de betere spelers, Kabasele, zondag ook nog eens geschorst.

Wedstrijden op de Vijverberg kunnen lekker sfeervol zijn, zeker als Willem II op bezoek komt. De laatste wedstrijd tegen de Graafschap roept bij velen van ons hele fijne herinneringen op. Sterker nog, het zou best eens kunnen dat we daar de basis voor het latere kampioenschap hebben gelegd. Een waardeloze wedstrijd, die we winnend afsloten in de laatste minuut. Met een Heymans die niet durfde te kijken door de zenuwen en naar het publiek keek om te zien of de bal het net in ging. Geweldige momenten!

https://youtube.com/watch?v=m7ZcFGEMM8o

Hopelijk gaan we ook dit keer weer met 3 punten weg uit Doetinchem. Zo’n 300 supporters zijn er bij, dus dat moet goed gaan komen.

 

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments